RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Вбивство Жиліна: з'явилася повна картина

Російські журналісти спробували відтворити картину загибелі лідера угрупування "Оплот" Євгена Жиліна, якого розстрiляли під Москвою в ресторані "Вітерець".

Про це пише Life.

Журналісти відзначили, що в день вбивства в підмосковному селищі Горки-2, яке знаходиться в декількох кілометрах від МКАД, на початку Рублево-Успенського шосе, накрапав дрібний дощ.

Вони повідомили, що лідер "Оплоту" Євген Жилін і його охоронець і старий друг Андрій Козар приїхали в ресторан "Вітерець" після шести вечора на чорному Land Cruiser і зайняли один з столиків в кутку залу біля вікна. Як сказав один із співробітників закладу, вони помітно нервували. Жилін і його товариш стали вивчати ресторанне меню.

Через п'ять хвилин чоловік, який сидів неподалік разом з жінкою, схопився, різко підбіг до Жиліна та кілька разів вистрілив у нього. Також він двічі вистрілив у спину Козару, який намагався прикрити свого шефа.

Журналісти, посилаючись на свої джерела, стверджують, що Козар у важкому стані, але живий.

Вони відзначають, що злочинець використовував пістолет з глушником, адже пострілів майже не було чутно.

Зі слів заправника сусідньої з кафе АЗС, супутниця кілера вибігла з кафе, розплакавшись. Сам же вбивця був незворушний, вони сіли в Range Rover на заднє сидіння, де на них чекав водій, і поїхали.

Також журналісти повідомляють, що є й інша версія того, як зник злочинець: за словами інших свідків, машин було дві і кілера чекав жовтий "ніссан" з таксі.

Повідомляється, що співробітники правоохороних органів прибули на місце події через декілька хвилин. Вони з'ясували, що вбивця і його супутниця прийшли в ресторан хвилин за двадцять до того, як там з'явилися Жилін і Козар. Вбивця взяв каву і відразу розрахувався за неї, при цьому він не роздягався, залишаючись в плащі і капелюсі. Також на його обличчі були вуса (ймовірно, накладні) і окуляри.

Оперативники вважають, що у співробітників "Оплоту" стріляв професійний кілер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явились відео, зняті в московському ресторані "Вітерець", де вбили лідера "Оплоту" Євгена Жиліна.