RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У РФ нове гучне розслідування по Путіну: сплив новий друг дитинства

Колишній співвласник нафтової компанії Gunvor Петро Колбін, який посідає149 місце в списку Forbes і чиї статки оцінюють в $550 млн, в дитинстві дружив з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів російського телеканалу "Дождь".

Відзначається, що Путін і Колбін познайомилися в 1950-і роки в селі Іменіци Ленінградської області, в якому сім'я Путіних знімала дачу. Вони в подальшому часто бачилися, їх батьки були близькими друзями.

Також журналісти з'ясували, що в 2001 році батько Колбіна розповів газеті "Правда Севера", що його син, можливо, працює у Путіна. За даними телеканалу, приблизно в цей же час Колбін зайнявся великим бізнесом.

Раніше Петро Колбін був відомий як людина, близька не до Путіна, а до співзасновника Gunvor Геннадія Тимченка. В інтерв'ю він називав себе його другом дитинства і заявляв, що вони познайомилися в НДР. Однак, джерело телеканалу розповіло, що з 1992 року "мало не кожен день" спілкувалося з Тимченко "з робочих питань", але "жодного Колбіна в його оточенні не було". Вперше про нього джерело почуло у 2000 році.

У 2015 році Петро Колбін продав дві квартири в Москві на Старому Арбаті Ганні Зацепилиной – бабусі російської гімнастки Аліни Кабаєвої, а Геннадій Тимченко продав їй же квартиру в Санкт-Петербурзі.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив журналістам телеканалу, що йому прізвище Колбіна серед знайомих президента невідоме. Тимченко порадив звернутися з питанням про його дружбу з Колбіним до самого Колбіна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі викликала ажіотаж інформація про близького друга президента РФ Володимира Путіна виолончеліста Сергія Ролдугіна, який є номінальним власником офшорів Путіна на 2 млрд доларів.