RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Наруга над фото українських військових в РФ: з'явилися нові подробиці

Директор музею-громадського центру ім. академіка Сахарова Сергій Лукашівський розповів подробиці нападу в Москві на фотовиставку, присвячену українським військовослужбовцям на Донбасі.

Про це повідомляє російський ресурс "Федеральное агентство новостей".

"Вчора приблизно о восьмій вечора прийшов молодий чоловік. До цього приїхала знімальна група одного з телеканалів. Він зайшов до будинку і став з балончиків поливати фотографії, викрикувати образи. Журналісти все це зняли і випустили репортаж у дусі — фото прославляють українських нацистів", - сказав Лукашівський.

За його словами, в результаті інциденту ніхто не постраждав, а сама виставка триватиме: на місце фото, які були пошкоджені, повісять відповідні оголошення.

Як пишуть ЗМІ, на виставку фото українських військових у Москві напав церковний художник-монументаліст Антон Бєліков, який є кандидатом філософських наук та викладачем.

У соцмережі "ВКонтакте" Бєліков зазначив, що нікого не боїться і ні від кого не ховається: "Якщо на мене написали заяву — з'явлюся в поліцію сам".

Однак організатори виставки не стали подавати заяву в правоохоронні органи на хуліганські дії Антона Бєлікова.

Як повідомляв "Апостроф", 28 вересня на одному з житлових будинків у центрі Москви вивісили гігантський український прапор.