RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Копаєте собі могилу: у Порошенка висміяли пропаганду Путіна про федералізацію в Україні

У групі "Інформаційні війська України", створеної при Міністерстві інформаційної політики кума президента України Юрія Стеця, висміяли російський пропагандистський фейк про те, що Полтавська область нібито вимагала федеративних відносин з Києвом.

Про це пишуть в групі Iнформвiйськ в Facebook.

"Не рий яму ближньому — впадеш у неї сам": Кремль так любить брехати про "федералізацію України", що може і пропустить той момент, коли Росія, як колись СРСР, почне розвалюватися", — написали в Інформаційних військах.

Свіжий фейк про федералізацію запустив російський пропагандистський ресурс "RT на русском". Там вийшла "новина" про те, що депутати Полтавської облради нібито обратилиссь до президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з приводу федеративних відносин з Києвом. Насправді у зверненні мова про федералізацію не йшла, в ній згадувався лише "договір про поділ повноважень", саме ж звернення було розглянуто на засіданні місцевої облради ще у червні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в групі "Інформаційні війська України" показали помилки, знайдені в новому російському фейку про аварію Boeing на Донбасі.