RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стрілянина в російській синагозі: мережі обурені новими подробицями

Звістка про те, що проти чоловіка, який скоїв збройний напад на московську хоральну синагогу, завели справу про хуліганство, викликала обурення у користувачів мережі.

Новину активно обговорюють на сторінці телеканалу Дождь у Facebook.

"Ось воно, справжнє обличчя Росії по відношенню до єврейства та Ізраїлю. Стріляв — це хуліганство!", "Тобто не тероризм, не екстремізм, не образа почуттів віруючих, не замах на вбивство — а так, м'якенько — хуліганство... Немає слів. Або це хуліган — чий треба хуліган?", "Станцювати в храмі — хуліганство, напасти з пістолетом на синагогу і спроба підпалити її — теж хуліганство", "Стріляв у синагозі, хотів підпалити — хуліганство?!!! Більшого марення не чув! Тут як мінімум пару тяжких статей. Якщо так піде , через пару років таким виродкам почнуть виписувати премії", "Від жеж хуліган! Але він же не в церкві в колготках співав, а всього лише в синагозі в євреїв стріляв. За таке в Росії штраф, а не в'язниця", — коментують користувачі Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", вчора чоловік увірвався до московської Хоральної синагоги у Великому Спасо-Глинищевському провулку в центрі Москви і став там стріляти. З собою у нього була каністра з горючою рідиною, він погрожував підпалити синагогу. В результаті нападу потерпілий охоронець, його госпіталізували.