RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Агресiя РФ проти України: російський військовий зробив гучне визнання

Російський військовий Володимир Марчуков, який служив у Мурманській області, заявив, що його звільнили з армії РФ за відмову воювати на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє РБК.

Відзначається, що Марчуков, який служив у російській армії за контрактом, написав скаргу в Раду з прав людини при президенті РФ на своє звільнення.

Марчуков — старший сержант 536-ї окремої берегової ракетно-артилерійської бригади військової частини 10544, яка дислокувалася в Мурманській області. Він був оператором ракетної установки.

За словами військового, на початку 2015 року його та інших військових з його бригади викликав підполковник. Він пригрозив військовим звiльненням у разі відмови їхати на окупований Донбас.

Марчуков розповів, що кілька військових відмовилися відразу. Він і ще 56 осіб, які цього не зробили, були відправлені на бойову перепідготовку в селище Супутник під Мурманськом. Марчуков там отримав матроську посаду стрілка, але пізніше, коли вищестоящий військовий чин повідомив йому про необхідність вирушити в Україну, відмовився від цього.

У російських журналістів є запис розмови, в якій Марчукову говорять про те, що можливий варіант переходу на територію Донбасу.

У листопадi цього року Марчукова звільнили з армії РФ нібито через те, що він не пройшов переатестацію. Справжньою причиною свого звільнення російський сержант вважає відмову воювати на окупованому Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітник ФСБ в інтерв'ю російським журналістам підтвердив присутність військових з РФ на Донбасі.