RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Несподівана заява Додона про співпрацю з ЄС: у мережі кепкують

Новообраний президент Молдови Ігор Додон заявив, що його країна не відмовиться від співпраці з Євросоюзом. Про це повідомляє 112.ua з посиланням на Stirile TV.

Таке рішення Додон пояснив тим, що президент Молдови не має повноважень щодо відмови держави від міжнародних договорів. Тому подальшої імплементації Угоди про асоціацію Молдови з ЄС бути.

Однак одразу ж молдовський президент повідомив, що буде добиватися відновлення економічних зв'язків з РФ. Додон не виключає переговорів з цього питання у тристоронньому форматі – між Євросоюзом, Молдовою і Росією.

Питання про інтеграцію Молдови в Євразійський союз жителі країни повинні вирішити на референдумі, який президент обіцяє провести після парламентських виборів.

Користувачі інтернету одразу відреагували на таку заяву проросійського президента Молдови. Деякі з них вважають, що він "ввімкнув задню", і пояснюють таке рішення тим, що Росія "не хоче годувати" Молдову.

Інші користувачі вважають, що Додон просто намагається всидіти на двох стільцях.

Нагадаємо, що після перемоги на президентських виборах у Молдові Ігор Додон заявив, що перший офіційний візит у якості президента він здійснить до Росії.

Як повідомляв "Апостроф", політичний експерт Євген Магда вказав на важливий факт про Молдову.