RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У РФ висунули нове звинувачення на адресу України: путінці обурюються

У російському Федеральному агентстві повітряного транспорту (Росавіації) висунули нові звинувачення на адресу України, заявивши, що вона видала авіаційні повідомлення, які встановлюють нові небезпечні для польотів зони над Чорним морем.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-службу відомства.

У російському відомстві українські авіаційні повідомлення назвали "спробою влізти в суверенний простір Росії".

У РФ обурюються тим, що Україна не погодила встановлення небезпечних зон над нейтральними водами у Чорному морі з Державною корпорацією по організації повітряного руху.

У Росавіації дії України називають провокаційними і політично мотивованими.

Також в російському відомстві заявили, що окупаційна "влада" Криму не буде закривати повітряний простір над окупованим півостровом.

"Не пора заборонити Україну?", "Треба збити при перетині територіальних вод РФ ці об'єкти і відразу пустити болванку на місце старту, як попередження", "Київ знайшов новий спосіб нашкодити в черговий раз", "Необхідно повністю придушити ППО України, повернути ці засiби в Україні на рівень зчетверених кулеметів Максима", — коментують заяву Росавіації користувачі російського пропагандистського ресурсу РИА Новости.

Як повідомляв "Апостроф", раніше обурення в Росії викликала заява України про те, що недалеко від території окупованого Криму пройдуть ракетні стрільби.