RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Волонтери розповіли, яку зброю РФ перекинула до Криму перед ракетними випробуваннями ЗСУ

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm з'ясували, яку зброю Росія перекинула до анексованого Криму перед українськими ракетними випробуваннями в Керченській протоці, які відбудуться 1 і 2 грудня.

На сайті спільноти зазначили, що зброю було ідентифіковано з відеозапису з військовою технікою в окупованій Керчі.

У колоні був помічений зентно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500" (індекс ГРАУ — 9К81М) з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої та середньої дальності (до 2500 км), а також ураження сучасних і перспективних літаків тактичної та стратегічної авіації (в тому числі "Стелс"), балістичних ракет середньої дальності, оперативно-тактичних і тактичних ракет, аеробалістичних і крилатих ракет.

Волонтери зазначають, що Росія або збирається збити українську ракету, або планує провокацію зі знищенням пасажирського літака і подальшим звинуваченням України з посиланням на ракетні випробування.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилися фотографії та відео російської військової техніки в окупованих Сімферополі та Керчі.

Читайте також на "Апострофі" статтю військового експерта Олексія Арестовича - На грані фолу: як Україна в Криму може дати по носі Росії.