RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Кримнаш не пройде: в Росії пояснили проблему Путіна напередодні виборів

Володимир Путін разом зі своїм оточенням зараз знаходиться у пошуку моделі побудови передвиборчої кампанії, проте у нього існує ряд проблем.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла російський політолог Лілія Шевцова.

"Кремлю дуже складно зараз знайти нову легітимність для Володимира Путіна, який вже побував і реформатором-модернізатором, і захисником "Обложеної фортеці", і "збирачем руських земель", - говорить Шевцова.

Вона підкреслила, що якщо б вибори відбулися відразу після анексії Криму, то було б зрозуміло, як консолідувати суспільство. "Консолідація базувалася на ідеї "кримнашизма" і "російського світу", - каже політолог, зазначаючи, що тоді Путін переміг би у першому турі.

"Зараз легітимність через використання "українського чинника", "кримнашизма" і пошук будь-якого ворога і в першу чергу ворога в особі Америки себе вичерпала. Народ втомився від життя в обложеному таборі; народ хоче нормального життя - і влада це розуміє", - пояснює Шевцова.

Експерт звернула увагу, що економічна ситуація в Росії тільки погіршується.

"Отже, залишається два варіанти дій. Перший: повернутися до сценарію "Росія в кільці ворогів", "Росія – осаджена фортеця". При цьому вона вважає, що Кремль не хоче конфронтації з Заходом. "Залишається другий варіант: "аби не було гірше", - продовжує Шевцова.

При цьому експерт підкреслила, що обидва ці сценарії будуть спрямовані на збереження влади і деградацію суспільства.

Нагадаємо, раніше актриса Лія Ахеджакова розповіла, як Кримнаш розколов Росію.