RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Росія не дозволила Україні проінспектувати артилерію в Ростовській області

Представників України, Канади і Данії, які проводили інспектування російських військових об'єктів у Ростовській області не допустили до місць дислокації артилерійських систем в районі Новочеркаська.

Про це повідомив керівник багатонаціональної інспекційної групи, український полковник Олексій Вершигора, передає прес-служба Генштабу ЗСУ.

Він підкреслив, що інспекторам також заборонили фотографувати дані місця розміщення російської артилерії. За словами Вершигори, ці артилерійські системи могли використовуватися для комплектування частин 150-ї мотострілецької дивізії РФ, що базується в Ростовській області, а також проросійських бойовиків на Донбасі.

Як каже полковник, 150-я мотострілецька дивізія РФ, яка налічуватиме 10,5 тисяч солдатів, а активно формується поблизу кордону з Україною. Зараз сформований штаб дивізії з місцем дислокації у населеному пункті Персіановський, а також підрозділи бойового і тилового забезпечення. Відзначається, що РФ має намір завершити формування дивізії в грудні 2017 року.

Як повідомляв "Апостроф", в Генштабі ЗСУ за підсумками перевірки військових об'єктів РФ у Ростовській області заявили про порушення Росією положень Віденського документа 2011 року.