RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

РосЗМI лякають Білорусь окупацією з боку України

Російське ЗМІ опублікувало статтю, в якій лякає Білорусь територіальними претензіями з боку України і закликає готуватися до окупації.

Стаття під назвою "Готуйся Білорусь — Україна йде" розміщена на сайті російського інтернет-видання "Вільна преса".

Автор публікації, якийсь Юрій Городненко, заявляє, що Україна вже підготувала ґрунт для захоплення білоруських земель і збирається законодавчо закріпити розроблену Інститутом національної пам'яті історичну концепию про "тисячолітню державну безперервнiсть" України, яка дозволить їй претендувати на території Білорусі. Загроза для Білорусі, за заявою автора публікації, криється у визнанні "першим легітимним главою української держави" князя Данили Галицького, який отримав корону від Папи Римського в 1253 році.

У статті пишуть, що цю "схему", в якій криється загроза для Білорусі, планується "законодавчо закріпити" з подачі спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Видання "Білоруський партизан", коментуючи публікацію, зазначає, що слідів такої "схеми" в інтерпретації автора публікації на сайті Верховної Ради, а також на сайті Инсттитута національної пам'яті не виявлено.

Як повідомляв "Апостроф", останнім часом спостерігається політичне загострення між Білоруссю і Росією.