RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Нова провокація: у РФ озвучили прогноз щодо загострення на Донбасі

Після провалу спроби налагодити відносини з США в Кремлі розгубилися і придумують план, як примусити Дональда Трампа домовлятися з Москвою.

Про це пише російський політолог Андрій Піонтковський у своїй колонці на "Апострофі".

Він висловив думку, що РФ може готувати "на українському напрямку якусь військову провокацію як психологічну реакцію на провал своєї операції з Трампом".

Піонтковський вказав на розгубленість Кремля, підкресливши, що, ймовірно, у Путіна поки що немає стратегії, а є тільки нервова реакція через провал спроби домовитися з Трампом. Експерт звернув увагу, що на телебаченні в РФ зараз розпалюють ненависть до України, закликаючи до ескалації конфлікту.

"Тому на Донбасі можна очікувати військові провокації", - каже Піонтковський, зазначаючи, що у Путіна також є бажання зробити щось неприємне не тільки Україні, але і Заходу. Втім, він вважає сценарій масштабних військових дій малоймовірним.

"Путін розуміє, що серйозна військова ескалація – спроба взяти Маріуполь, наприклад, - викличе жорстку реакцію. Тому, думаю, Путін обмежиться гидотами дрібного і середнього масштабу", - пише публіцист.

Більше читайте у колонці Піонтковського на "Апострофі".