RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії закрили розгромлений музей адептів "Новоросії": опубліковано фото

У Росії закрили "музей" так званій "Новоросії", який знаходився на вулиці Декабристів в Санкт-Петербурзі і був розгромлений, по всій видимості, внаслідок конфлікту охоронців закладу з поліцією.

Про це повідомляє Московський комсомолець.

В даний момент "музей" не працює та опечатаний, а в мережі з'явилися фото погрому в залі, де перебували стелажі з експонатами, пов'язаними з бойовиками Донбасу.

Причини безладу в "музеї" достовірно невідомі. Керівництво закладу повідомляло, що в кінці січня тут трапився конфлікт охоронців з поліцією. Відомо, що правоохоронці пустили в приміщення сльозогінний газ, після чого охорона відкрила стрілянину. Четверо охоронців були затримані, але пізніше трьох відпустили, а один залишається під арештом. Після цього інциденту проходили обшуки як в самому "музеї", так і в квартирах його організаторів.

На сайті "музею" говориться, що він "тимчасово призупинив свою роботу".

Нагадаємо, "музей "Новоросії" був відкритий 9 травня 2015 року, його організатори активно підтримують дії бойовиків на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 1 травня 2016 року в "музеї "Новоросії" сталася пожежа, співробітники закладу заявили, що його підпалили бандерівці.