RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Екс-радник Путіна висловився про загрозу захоплення Білорусі до виборів у РФ

Російський економіст, колишній радник російського президента Андрій Ілларіонов заявив про загрозу захоплення Білорусі до президентських виборів в Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

"Я просто не бачу кращого подарунка для потенційних виборців на виборах 2018 року, ніж "Білорусьнаш". Ну, дивіться, ми ж перевірили: "Крим наш" працює, нас там 83 або 86 відсотків. Так з Білоруссю – так там, напевно, під 90 зашкалить", - сказав Ілларіонов.

Ілларіонов зазначив, що проблема Білорусі полягає в тому, що за неї нікому заступитися.

"Ось, за Балтійські республіки є кому заступитися – вони є членами організації під назвою НАТО. За Україну і Грузію теж є кому заступитися. Вони не є членами НАТО, але вони неодноразово висловлювали свої побажання стати членами якихось там європейських, західних спільнот економічних, політичних, деяких навіть військових. Принаймні, якийсь інтерес спостерігається, і тому деяка зацікавленість і, не побоюся цього слова, деяка відповідальність з боку західних структур теж по відношенню до цих країн і їх народів існує. А по відношенню до Білорусі нічого ж немає. Там же жодних ні союзницьких відносин, ні яких-небудь інших відносин. Там же в деяких відносинах навіть діють санкції проти Лукашенка і багатьох членів його керівництва. Тому якщо щось відбувається з Білоруссю, то Білорусь нікому захистити.

А інша проблема Білорусі полягає в тому, що Білорусь є жорстко вертикализованою політичною структурою. А в таких жорстко вертикализованих структурах тимчасова нездатність першої особи, особи, що знаходиться на вершині піраміди, давати які-небудь розпорядження, команди, просто брати трубку, одномоментно паралізує всю систему.

Бо, от, умовно кажучи, Лукашенко пішов у ліс за грибами і протягом 24-х годин йому ніхто не може зателефонувати, то питається, чиї накази виконуватиме міністр оборони Білорусі, міністр внутрішніх справ Білорусі, там, керівник КДБ (у них КДБ є), прем'єр-міністр, парламент і так далі? Вся система налаштована на те, що найвищою владою, єдиною владою в республіці є Лукашенко. Якщо цієї владі, цього джерела влади на час нема, ну, як би, він виходить з поля управління, чиї накази вони будуть виконувати? Нічиї. Вони будуть чекати, поки він не з'явиться. А поки вони будуть чекати, ну, в залежності від ситуації...", - сказав екс-радник Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", міністр оборони Білорусі Андрій Равков заявив, що проведення спільних російсько–білоруських військових навчань "Захід–2017" не несе загрози суверенітету держави.