RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Курс на Придністров'я: журналіст вказав на план Путіна по Донбасу

Український журналіст Роман Цимбалюк вважає, що російський президент Володимир Путін прийняв рішення створити з так званих "ДНР" і "ЛНР" друге Придністров'я.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами журналіста, так звані армії "ЛДНР" насправді є філіями російських частин, а ватажки так званих республік Олександр Захарченко та Ігор Плотницький не мають повноважень керувати військовими утвореннями.

"Все йде до того, що з окупованого Донбасу будуть робити Придністров'є-2. Не факт, що вийде. Сильно конфлікти несхожі, головна відмінність – географічний кордон з РФ і, як наслідок, безконтрольна поставка війни", - продовжує свою думку Цимбалюк. При цьому він зазначає, що аналогії з конфліктами на пострадянському просторі тут мало доречні, тому що "війна за український Донбас вже стала самою кровопролитною".

При цьому журналіст не виключає, що у своєму плані щодо Донбасу Путін може піти за прикладом окупації Південної Осетії. "І ось прекрасна ілюстрація, як "армія Південної Осетії" може входити до складу "ВС РФ" або навпаки. На ділі це одне і теж саме. Управляється з одного місця, оснащується і фінансується з держбюджету РФ", - підсумував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог Валерій Соловей висловлював думку про те, що в Кремлі мають намір взяти курс на Придністров'є в питаннях щодо Донбасу.