RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

ЗМІ виявили п'ять західних банків, що обслуговують за "паспортами" "ДНР" та "ЛНР"

Половина з топ-10 дочірніх банків країн, які приєдналися до антиросійським санкцій за агресію РФ проти України, готові обслуговувати клієнтів по "паспортами" терористичних організацій "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка". У Сітібанку заявили, що вже обслуговують клієнтів з "документами" так званих "республік". Про це йдеться в матеріалі РБК.

Журналісти видання опитали найбільші "дочки" іноземних банків, що працюють на російському ринку, але контролюються нерезидентами з країн, що приєдналися до санкцій проти Росії.

Йдеться про ЮніКредит Банк, Росбанк, Русфінанс Банк, Райффайзенбанк, Сітібанк КБ, Нордеа Банк, ХКФ Банк, ОТП Банк, Кредит Європа Банк і банк "Інтеза", а також їхні головні зарубіжні структури.

Від офіційних коментарів більшість банків, куди були направлено запити, утрималися. Однак ситуацію прояснило звернення в call-центри російських "дочок" західних банків.

Співробітники call-центрів п'яти банків - ЮніКредит Банку, Росбанку, Сітібанку КБ, ХКФ Банку і банку "Інтеза" - повідомили, що громадяни з "паспортами" "ЛНР" і "ДНР" можуть відкрити рахунок за наявності необхідного пакету документів, куди входять паспорт самопроголошених "республік", міграційна карта і документ, що підтверджує право на перебування на території РФ.

У Сітібанку відзначили, що у них "вже існує практика обслуговування осіб з паспортами, виданими у самопроголошених Луганській і Донецькій республіках, тому у таких клієнтів при зверненні в цю фінансову установу труднощів не виникне".

Нагадаємо, завтра, 15 березня, Рада національної безпеки і оборони України може розглянути питання про припинення діяльності у країні "Сбербанка России".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: