RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

У Путіна відреагували на рішення РНБО України повністю перекрити сполучення з ОРДЛО

Офіційний представник Росії на переговорах Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України Борис Гризлов відреагував на рішення РНБО тимчасово припинити сполучення з ОРДЛО. Він назвав таке рішення порушенням Мінських угод, а також повідомив, що воно завдасть шкоди фінансовій системі Донбасу і України в цілому.

"Угоди, прийняті в Мінську два роки тому, містили чіткий план, спрямований на цивілізоване врегулювання конфлікту", - заявив Гризлов. За його словами, пунктом 8 Комплексу заходів передбачено повне відновлення соціально-економічних зв'язків, а також відновлення Україною "управління сегментом своєї банківської системи в районах, охоплених конфліктом". Замість цього, вважає Гризлов, ситуація розвивається у зворотному напрямку.

Представник Росії на переговорах у Мінську заявив, що українська влада діє проти інтересів своєї держави.

"Маю на увазі, зокрема, поширену сьогодні в ЗМІ заяву президента Петра Порошенка на засіданні РНБО що передбачає припинення транспортного сполучення з "ЛНР" і "ДНР", що прямо суперечить Мінськими угодами", - заявив Гризлов.

Як повідомляв "Апостроф", Рада Національної безпеки і оборони ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення на Донбасі.

За матеріалами "Інтерфакс".