RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

​Повернення Януковича: у Росії розкрили новий сценарій Кремля щодо Донбасу

Після невдалих спроб домогтися визнання Україною незалежності так званих "ДНР" і "ЛНР" та впихування їх в українське правове русло, Кремль перейшов на новий сценарій з окупованими територіями Донбасу.

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що визнанням "паспортів" псевдореспублік РФ явно стала ініціатором зриву Мінських домовленостей і Україна може визнати ОРДЛО окупованими територіями, пише Новое время.

"Для Путіна – це момент, коли він зрозумів, що операція "Новоросія" провалилася, російське населення України не підтримує "російський світ", - пише політолог.

Піонтковський згадав, як Путіну вдалося організувати тиск на Київ з боку Франції і Німеччини. Тоді мова йшла про зміну законодавства та федералізацію України, однак українська влада на це не пішла.

"По кроках, прийнятим Москвою, ясно, що вона буде робити далі. Кремль припинить всі фальшиві розмови про відновлення територіальної цілісності України і стане підвищувати суб'єктність цих територій", - говорить Піонтковський, вважаючи, що незабаром Путін змінить ватажків цих самих ДНР і ЛНР.

"Невипадково зараз реанімуються політичні трупи Януковича і Азарова", - підкреслив експерт. Він вважає, що Кремль буде стверджувати, що влада в Донецьку – це і є законна влада України, а київська влада нібито отримала її в результаті військового перевороту. Паралельно Кремль буде допомагати ДНР-ЛНР військово та економічно.

Нагадаємо, раніше Піонтковський висловлював думку, що Путін спробує зробити Донецьк столицею України.