RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Запорука перемоги: Невзоров висловився про бажання УПЦ відокремитися від РПЦ

Російський публіцист Олександр Невзоров висловив надію на те, що Українська православна церква незабаром отримає незалежність від РПЦ Московського патріархату.

Про це він повідомив "Обозревателю".

"Я знаю, що патріарх Варфоломій і, нарешті, після довгих "родових сутичок" "народив" бажання допомагати Україні у створенні єдиної помісної православної церкви. Це цікаво, це чудово", - повідомив публіцист.

Він вважає, що відділення церкви для України є дуже важливим і по-справжньому необхідною подією. "Я сподіваюся, що Україна все-таки отримає повну незалежність для своєї церкви, і їй вдасться відокремитися від організації з настільки мерзенною репутацією, як Російська православна церква, і особливо для українців", - сказав Невзоров.

При цьому він підтвердив побоювання, що РПЦ буде будувати підступи на шляху до незалежності УПЦ. На думку публіциста, українцям не звикати боротися за свою свободу і незалежність.

"Вам у своїй державі не потрібна пропагандистсько-агентурна організація. Це одна з найпринциповіших застав вашої взагалі перемоги. Не зможе Україна перемогти до тих пір, поки вона годує одне з найбільш активних і лютих імперських утворень, годує своєю кров'ю, своїми грошима. Це найважливіша річ. Я дивуюся, що ви ще досі не зробили цього", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", глава УПЦ КП Патріарх Філарет розповів, навіщо Росії українська церква.