RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Лукашенко висунув несподівану вимогу щодо навчань РФ у Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зажадав від вищого військового командування країни забезпечити доступність до моніторингу спільних з Росією військових навчань для представників НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Лукашенка.

"Майбутній захід абсолютно прозорий, і я вимагаю від вас, щоб цей захід на території нашої країни було прозорим і всі заходи були доступні не тільки для наших друзів по ОДКБ, ЄАЕС СНД, але і для представників Північноатлантичного блоку - НАТО. Ми нічого не приховуємо і приховувати не повинні. Якщо натовці хочуть бути присутніми на нашому навчанні, милості просимо. Тим більше, я таку інформацію і такі сигнали з їхнього боку вже отримую", - сказав президент Білорусі.

Однак він підкреслив, що Білорусь не збирається згортати військове співробітництво з РФ через розбіжності в інших сферах.

"Навпаки, вчення є демонстрацією нашого сталості у забезпеченні безпеки двох братніх народів", - зазначив Лукашенко.

"Прибуття і перебування російських військ на нашій території повинно залишити в пам'яті офіцерів і солдатів, наших гостей, тільки позитивні емоції. Це наші люди. Нам разом відстоювати нашу оборону та безпеку", - додав білоруський лідер.

Як повідомляв "Апостроф", останнім часом відносини Білорусі і РФ залишаються напруженими. Так, нещодавно Лукашенко розкритикував цінову політику Росії щодо нафти та газу.