RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Росія намагається включитися в операцію з узяття Ракки в обмін на зняття санкцій – Stratfor

Основна мета, яку переслідує Росія у військовому конфлікті в Сирії – зняття економічних санкцій Заходу.

Про це йдеться у звіті американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, яким володіє "Апостроф".

Ще однією важливою метою росіян є надання можливостей для маневру в Чорному морі і в Криму. У звіті наголошується, що рішення цих питань, прямо залежить від США і Євросоюзу. Задля досягнення цілей Москва може певною мірою пожертвувати своїми відносинами з Ізраїлем і Туреччиною.

"Росія стала брати участь в сирійському конфлікті на стороні лоялістів частково для того, щоб створити інструменти впливу на Сполучені Штати та інші ключові держави, залучені до конфлікту, і вона постійно шукає способи тиску. Рішення Москви в Манбі, можливо, було одним з перших ознак координації між США і Росією за нової адміністрації в Білому домі. Хоча результат розчарував Туреччину", - вважають у Stratfor.

Тепер, прогнозують аналітики, в Кремлі мають намір зробити ставку на участь у наступальній операції на Ракку. На їхню думку, це може допомогти Росії поліпшити позиції і наблизитися до зняття санкцій.

Докладніше про те, чи проміняє Путін дружбу з Ізраїлем і Туреччиною на скасування санкцій, читайте в матеріалі на сайті "Апостроф".