RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Відомий журналіст розповів, чому Путін може окупувати Білорусь і Казахстан

Кримськотатарський журналіст Айдер Муджбаев в інтерв'ю порталу Politeka поділився думкою про ситуацію в Криму і відносини з РФ.

Відповідаючи на питання про те, які перспективи має Україна в подальшому протистоянні з Росією, Муджбаев зробив несподівану заяву, сказавши, що з упевненістю покладається тільки на президента Росії. На думку журналіста, Путін - вперта людина і не відступить від свого нинішнього курсу, який приведе його до нових необачних кроків і змусить міжнародне співтовариство реагувати більш жорстко.

При цьому Муджбаев не виключає, що, дотримуючись своєї політики, Путін може піти на анексію Білорусі і Казахстану або вдатись до більш агресивних дій проти України.

Також Муджбаев вважає, що Путін прислухається тільки до позиції США і ігнорує все інше, якщо це заважає його інтересам. Тому для докорінної зміни ситуації необхідно зміцнення позиції західних партнерів України і, як припускає журналіст, більш радикальна позиція Києва. Добровільна відмова України від ядерної зброї, нагадує Муджбаев, дозволяє розраховувати і на особливе ставлення з боку гарантів її незалежності.

Раніше "Апостроф" наводив думку військового експерта Дмитра Тимчука, який розмірковував про мілітаризацію Криму.