RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Москве сотрудники ФСБ побили аспиранта МГУ за украинский флаг

У відділі поліції по обслуговуванню МДУ (ОВС МДУ) співробітники ФСБ допитали і побили аспіранта історичного факультету, який 18 березня під час фестивалю на честь річниці "приєднання" Криму вимахував з вікна своєї кімнати в гуртожитку саморобним прапором України.

Про це повідомляє "Медиазона" з посиланням на одного аспіранта, який побажав зберегти анонімність.

Чоловік проводив акцію на знак протесту проти витрати бюджетних коштів на фестиваль в той час, як у МДУ немає грошей на ремонт гуртожитків. Аспірант каже, що його акція не мала політичного характеру.

Через деякий час він продовжив акцію на сходовій клітці, де його з прапором зупинив співробітник служби безпеки гуртожитків. Потім прийшов майор поліції з ОВС МДУ у супроводі трьох людей у цивільному, які називали себе співробітниками ФСБ. Силою аспіранта довели завели в його кімнату, де почали проводити огляд його речей. Забравши фотоапарат, телефон і ноутбук, його привели в ОВС МДУ.

"Поліцейський пішов, а ФСБшники почали допит — хто такий, на кого працюєш, хто тобі заплатив. Змусили включити ноутбук, рилися в телефоні і фотоапараті. Особливо його не били, в голову тільки розкритою долонею, корпус кілька разів тицяли загостреною шваброю, від якої залишилися порізи і садна", — говорить один аспіранта.

Через дві години допиту аспіранта змусили написати розписку про те, що він "згоден працювати інформатором під егідою ФСБ і Центру "Е" під псевдонімом "аспірант". Після цього, до чоловіка підійшли троє співробітників поліції, які змусили його написати в протоколі, що він розмахував прапором і нецензурно висловлювався.

20 березня аспірант зафіксував побої, а 21 березня він звернувся за допомогою в правозахисну організацію "Комітет по запобіганню катуванням". Як каже аспірант, люди, які її били, були схожі на співробітника ФСБ Андрія Федорова і співробітники Центру "Е" Олексія Окопного.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося відео роздачі грошей людям в Москві за участь 18 березня у мітингу на честь річниці окупації Криму.