RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Тимчук вказав на безглуздість стягування Росією зброї до Криму

Військовий експерт Дмитро Тимчук поділився думкою про причини посилення військового і морського угруповання російської армії в окупованому Криму.

Аналізуючи інформацію про нарощування військової присутності російської армії і флоту, Тимчук в колонці на "Апострофі" виділив три фактори. Перш за все для Росії перекидання нових підрозділів і кораблів, військові навчання і маневри дозволяють зайвий раз підкреслити сам факт свого розпорядження цим регіоном, показати себе єдиним "господарем становища".

Друга обставина, що викликає посилення російського контингенту в Криму, це конфронтація з НАТО, яке присутнє в акваторії Чорного моря. На думку Тимчука, в цьому випадку Москва також переслідує більшою мірою демонстраційні цілі.

Нарешті, Тимчук звертає увагу на значення війни в Сирії, оскільки, використовуючи Крим, росіянам зручніше перекидати в цю країну війська, техніку і необхідне їм постачання.

Мілітаризація Криму, як вважає Тимчук, в значній мірі залежить від ходу сирійської війни. У разі ослаблення російської участі в сирійському конфлікті - і в Криму можна очікувати відповідних наслідків.

Що стосується власне військового значення Криму для бойових дій в Чорному морі, то особливості цього театру і можливості сучасної зброї, вважає Тимчук, роблять розміщення великого угруповання на півострові безглуздим.

Раніше "Апостроф" приводив думку голови Меджлісу Рефата Чубарова який також висловився про мілітарізацію Криму.