RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Люди абсолютно безправні: Бердинських розповіла деталі її затримання в Мінську

Українська журналістка Христина Бердинських, яка раніше була затримана правоохоронцями в Білорусі, докладно розповіла про подію.

Про це журналістка написала на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, вона вирушила до Мінська на День волі, попередньо підготувавши відповідні документи, які дозволяють їй офіційно працювати журналістом в Білорусі.

"У соцмережах ми прочитали інформацію, що о 17.00 на вул. Фабриціуса, 4, будь-хто може принести передачу для затриманих. Ми поїхали туди працювати і спілкуватися з людьми", - написала Бердинських.

Пізніше в будівлю прибула міліція, яка переписала персональні дані всіх, хто знаходився усередині.

"Всього 14 людей, серед яких 4 журналістів. Ми показали свої акредитації, паспорта, але міліція відмовлялася що-небудь пояснювати. Один з міліціонерів сказав, що хтось зателефонував у міліцію і повідомив, що в цьому будинку стався злочин", - повідомила журналістка.

Далі затриманих відвезли в Московське РВВС на вул. Грушевська 9, де знову перевірили всі особисті дані. Через якийсь час, у відділення прибув прес-секретар мінської міліції, після чого представників ЗМІ відпустили.

За словами Христини Бердинських, в її звільненні взяли участь українські дипломати з посольства України в Білорусі.

"У тих 10, затриманих ні за що людей, немає таких зв'язків, як у журналістів. Ці люди абсолютно безправні. Їм ніхто нічого не пояснює, на запитання не відповідають, їх телефони відключені і абсолютно тупикова ситуація. Це дуже сумно. Подивимося, що буде завтра", - написала Бердинських.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Хорватії була затримана група українських активістів.