RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Мітинги проти корупції в РФ: кореспондент The Guardian розповів про своє затримання

Під час мітингу проти корупції в Москві був затриманий кореспондент The Guardian Алек Лун. За його словами, поліцейські схопили його в той момент, коли він фотографував затримання одного з активістів. Лун неодноразово повторив силовикам, що він журналіст, але вони не слухали його.

Спочатку кореспондента помістили в автозак з іншими затриманими, а потім відвезли в одне з відділень поліції. Весь цей час Лун робив записи у своєму Twitter.

Спочатку кореспонденту не повідомляли причини, за якими його затримали. Потім один з поліцейських повідомив, що Лун нібито вигукував гасла протестувальників, за що і був схоплений силовиками. Сам кореспондент заперечує, що вигукував якісь гасла.

Також він вказав на відверто хамське ставлення силовиків до затриманих. Коли журналіст в черговий раз запитував про причини свого затримання, йому відповіли: "Можливо, вас підозрюють у вбивстві Кеннеді".

Він також опублікував фото учасників мітингу, з якими дуже жорстоко поводилися при затриманні. Так, 15-річного хлопця на ім'я Максим поліцейські кидали на землю, а потім штовхали і можливо зламали йому ніс. А 18-річну дівчину силовики вдарили по голові під час затримання.

Журналіста випустили з відділення тільки через 5,5 годин.

Нагадаємо, 26 березня в Росії пройшли акції протесту проти корупції. Під час заходу відбулися масові затримання активістів. За даними "ОВД-Инфо" на 18:50, в Москві були затримані 785 осіб. За даними видання "Фонтанка", в Санкт-Петербурзі поліція затримала 131 людину.

Як повідомляв "Апостроф", в Москві затримали ініціатора акції Олексія Навального.