RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Нова хвиля протестів у Білорусі: стало відомо про затримання двох українців

У ході протестів у Мінську поліція затримала двох українців.

Про затримання першого з них, Руслана Терещенка, відомо вже досить давно. Вдень 27 березня Жовтневий районний суд Мінська засудив його до 15 діб арешту за участь у мітингу 25 березня, повідомляє "Радіо Свобода".

Терещенку дали 5 діб за участь у несанкціонованому заході і 10 діб нібито за лихослів'я (це звинувачення українець заперечував).

Про затримання другого українця, який брав участь у масових протестах у День Волі Білорусі, повідомив начальник консульського управління забезпечення МЗС Василь Кирилич у ефiрi "Громадське".

Кирилич зазначив, що цей українець, за попередньою інформацією, міститься в центрі ізоляції правопорушників міста Мінськ. Станом на 17 годину 27 березня рішення про притягнення його до відповідальності прийнято не було. Ім'я цього громадянина України поки не названо.

Представник МЗС повідомив, що Україна направила в білоруське зовнішньополітичне відомство ноту з вимогою надати повну і об'єктивну інформацію про причини та обставини затримання в Мінську громадян України.

Нагадаємо, 25 березня під час мітингу на честь Дня Волі в Мінську були затримані від 700 до 1 тисячі чоловік. Арешти тривали і на наступний день, коли активісти вийшли на вулиці з вимогою звільнити затриманих раніше.

Як повідомляв "Апостроф", 25 березня білоруські прикордонники не пропустили в Мінськ автобус з десятками українців.