RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Беззаконня любить тишу: у РФ заборонили зйомку і трансляцію засідань суду без дозволу

Президент РФ Володимир Путін затвердив правила, які забороняють вести трансляції з засідань і проводити фото - і відеозйомку без дозволу судді.

Відповідний документ оприлюднений на російському офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Також, згідно з цим документом, суд має право встановлювати обмеження в часі для осіб, що одержали дозвіл на трансляцію або зйомку. При цьому зйомка повинна здійснюватися з місць у залі, зазначених судом, і з урахуванням думки осіб, які беруть участь у засіданні. В протокол судового засідання буде вноситися відмітка, якщо була дозволена трансляція, і вказуватися перелік ЗМІ, які здійснювали її.

Держдума схвалила ці поправки в російський кримінально-процесуальний кодекс 15 березня, а 22 березня вони були затверджені Радою Федерації.

"Путін обмежив право на трансляції судових засідань. Репресії і беззаконня зручніше творити в тиші і без свідків", — коментує нову заборону російський блогер і журналіст Олександр Сотник.

"Самий чесний і неупереджений і непідкупний суд у світі не хоче, щоб його знімали. А чому, власне?", "Так і правосуддя в Росії немає — видно, навіть такому, як Путін, цю ганьбу транслювати соромно", "Краще б заборонив трансляцію постановочних нарад уряду, нудно дивитися цю показуху перед камерами", "А навіщо взагалі проводити засідання? До чого цей фарс? Як сказав Вован, так і зробити без суду і слідства... Влаштували тут кіно..." — пишуть користувачі в коментарях пiд новиною на сторінці РБК в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", 28 березня Ессентукскій міський суд Ставропольського краю РФ ухвалив заарештувати колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.