RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​Ейфорія від "кримнаш" згасла: на Заході пояснили, як Путін потрапив в халепу через Україну

Спроба захоплення Росією частини України не знайшла підтримки серед українців, проте Володимир Путін продовжує здійснювати гібридну агресію щодо сусідньої держави. Пітер Дікінсон у статті для Atlantic Council пише, що така поведінка глави РФ є нелогічною, оскільки економіка РФ продовжує страждати через конфлікт з Україною.

Експерт підкреслив, що Кремль навіть не намагається вийти з конфлікту, при цьому сама Росія не отримує від війни ніякої користі. Він вважає, що підтримка Заходом санкцій проти РФ повинна була б призвести до дипломатичного діалогу, однак насправді спостерігається зворотна тенденція.

Дікінсон вважає, що серед можливих сценаріїв розвитку ситуації на Донбасі найвірогіднішим є замороження конфлікту. При цьому експерт відзначає, що конфронтація РФ і Заходу буде продовжуватися, а Україна опиниться в скрутному становищі, перебуваючи між ними.

Західний аналітик звернув увагу, що ейфорія від "Кримнаш" в Росії стала згасати, а можливий вихід РФ з конфлікту на Донбасі може спричинити спалах акцій націоналістів, що в підсумку загрожує поваленням режиму. Більш того, пише Дікінсон, при поверненні Донбасу під контроль України там знайдуть численні докази присутності російських військ.

Як повідомляв "Апостроф", колишній перший заступник голови Центрального банку РФ Сергій Алексашенко розповів, як Путін "вляпався" у війну проти України.