RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, як Путін потрапив у власну пастку

Російський правозахисник і блогер Євген Іхлов вважає, що Путін у боротьбі з олігархами опинився жертвою своїх вчинків.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Іхлов повідомив, що в кінці 90-х "ділове життя країни перебувало в руках дев'яти найбільших банкірів", а "опорою влади було шість адміністративно-політико-підприємницьких "холдингів" - "Сім'ї", Березовського, Коржакова, Лужкова, Черномирдіна і Чубайса...". Прийшовши до влади, Путін зруйнував усталену систему і перебудував її під себе.

"Путін запанував на ідеї боротьби з олігархією, його пропаганда щодня вселяла уявлення про гріховність великого приватного бізнесу, про те, що підприємництво - це синонім шахрайства", - написав правозахисник. І нагадав, що наслідком цього стала відправка бізнесменів по тюрмах і таборах за сфабрикованими звинуваченнями.

"І тепер на путінізм пішов протест людей, вихованих на розумінні злочинності олігархії, фаворитизму в бізнесі... Тому що не можна безкарно товкмачити про "сім'ю" і при цьому спершу мати головним партнером "вісь сім'ї" Абрамовича, а потім передавати ділове життя друзям по кооперативу або по спортшколі...", - вважає Іхлов.

Правозахисник підсумував, що ситуація з Путіним "вчить як небезпечно, намагаючись зберегти, або, навпаки, відновлюючи станове суспільство, жонглювати антифеодальною демагогією".

Як повідомляв "Апостроф", на думку російського публіциста і аналітика Володимира Голишева, між Путіним і Медведєвим почався серйозний конфлікт.