Лайм

В Україні назвали фільм, який побореться за "Оскар-2020"

Стрічка побореться за "Оскар" в категорії "Кращий фільм іноземною мовою"

Художня картина "Додому" українського режисера Нарімана Алієва побореться за "Оскар-2020" в категорії "Кращий фільм іноземною мовою". Про це 23 серпня повідомляє Український оскарівський комітет.

Прем'єра фільму "Додому" відбулася на 10-му Одеському кінофестивалі, де стрічка взяла Гран-прі в Міжнародній програмі. Світова прем'єра картини проходила в травні 2019 року в Каннах в рамках конкурсної програми "Особливий погляд".

У липні цього року "Додому" став кращим серед фільмів Міжнародного кінофестивалю в Бухаресті.

Сюжет картини розповідає про кримського татарина Мустафу, у якого помирає його первісток. Батько приїжджає до Києва, куди незабаром після анексії півострова Росією, поїхали два інших його сини. Головний герой має намір повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Сценаристами фільму виступили Наріман Алієв та Марися Нікітюк. Головні ролі в картині зіграли Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї