Лайм

Джої і Моніка могли стати головною парою: 5 несподіваних фактів про серіал "Друзі"

Напередодні 25-ї річниці "Друзів" з'явилися нові подробиці про серіал

22 вересня 2019 року серіалу "Друзі" виповнюється 25 років. З нагоди ювілею в США виходить книга "Покоління друзів", в якій автор Саул Аустерліц розкрив нові подробиці про одне з найбільш популярних комедійних шоу в історії телебачення. Видання Entertainment Weekly опублікувало ексклюзивні витяги з книги, детально розповівши про захоплюючі закулісні махінації.

Персонажі "Друзів" білі з корисливих мотивів

У творців шоу було всього 8 тижнів, щоб зібрати акторський склад. Керівники кастингу були відкритими щодо раси та етнічної приналежності, і початкові списки включали безліч афроамериканських та азіатсько-американських акторів. Але комедія виявилася набагато менш гнучким жанром, аніж драма.

Драматичні серіали допускали більшу різноманітність персонажів, а їхня обстановка - лікарні, виборчі дільниці і зали судових засідань - дозволяла персонажам з різних верств суспільства взаємодіяти. Комедія ж передбачала, що аудиторія буде ототожнювати себе з героями, тому керівники каналу, побоюючись втратити глядачів в особі білих представників середнього класу, відмовилися від ідеї урізноманітнити акторський склад.

Характер Моніки був зовсім іншим

Моніка повинна була бути жорсткою, самовпевненою, цинічною і саркастичною жінкою. В оригінальній концепції вона була представницею робітничого класу, яка прагне відкрити власний ресторан. У Моніки також була зворушлива материнська сторона, що підштовхнула її прихистити вагітну Рейчел, яка кінець-кінцем народила в її квартирі. Оригінальна Моніка мріяла стати матір'ю, але шукала чоловіка, з яким можна було б мати дітей.

У героїв міг з'явитися літній наставник

Телекомпанія NBC була стурбована тим, що якби всім головним героям "Друзів" було по двадцять, це явно обмежило б аудиторію серіалу. Старший персонаж, відповідно до задуму, міг переконати глядачів старшого віку ознайомитися з шоу. Сценаристам запропонували ввести похилого друга, який зустрічав би компанію в кафе і давав їм життєві поради.

Ця ідея не потопила б серіал, але, безсумнівно, позбавила б його чарівності. Автори Девід Крейн і Марта Кауффман зробили сумлінну спробу ввести в серіал літнього персонажа, але настільки зненавиділи отриманий сценарій, що благали NBC відмовитися від цієї ідеї. Вони обіцяли, що якщо телекомпанія піде їм на зустріч, вони знайдуть більш зрілих запрошених зірок для залучення вікової аудиторії. NBC дала дозвіл, і друзі залишилися один на один з помилками молодості.

Джої і Моніка повинні були стати головною парою

Девід Крейн і Марта Кауффман спочатку представляли Джої і Моніку центральної романтичною парою серіалу. Передбачалося, що альфа-самець Джої буде спокушений і, можливо, приручений Монікою. У цій версії Джої був менш дурний і володів усіма навичками ловеласа. Однак жоден з акторів, яких вони запросили на прослуховування, не зміг передати зачарування, яке вони мали на увазі. Більш того, такий персонаж здався їм нудним. Так ми отримали зворушливого і комічного Джої, якого знаємо і любимо сьогодні.

Рейчел могла зникнути в першому сезоні

Команда хотіла запросити Дженніфер Еністон на роль Рейчел, але вона вже знялася в декількох епізодах комедії CBS "Muddling Through". На щастя, серіал конкурентів був знятий з ефіру, інакше "Друзі" втратили б Еністон в середині першого сезону.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї