Лайм

Пісня українського проекту Cape Cod прозвучала в серії нового "Беверлі-Хіллз, 90210": відео

Автор проекту Максим Сикаленко розповів про пісню та "лист щастя"

Пісня Sunsay українського музиканта Максима Сикаленка, засновника і єдиного учасника проекту Cape Cod, прозвучала в одній із серій "ребута" популярного серіалу 90-х "Беверлі-Хіллз, 90210".

Як розповів її автор в короткій розмові з The Lime, новина про співпрацю з телеканалом FOX та продюсерами серіалу обернулася для нього "тотальним щастям і дитячою радістю для дорослого".

Трек Sunsay Максим Сикаленко записав спільно з ірландським блюзовим вокалістом Річардом Фаррелом. У підсумку пісня вийшла на альбомі Echoes, який неодноразово називали одним з кращих українських релізів 2018 року. Про нього у музиканта знайшлася ціла історія:

"Вступний трек присвячений дитинству. Рік тому я переглядав старі касетні плівки вдома у батьків і захотілося відобразити ту саму безтурботність і світлість, яку часто відчуваєш, будучи дитиною <...> Про це я розповів Річарду Фарреллу і попросив його сконцентруватися на тому ж почутті", - згадав музикант.

У свою чергу, Фаррел також сконцентрувався на важливій атмосфері і взявся поміркувати над майбутнім треком в горах неподалік від Дубліна: "За його словами, текст Sunsay оповідає про його прогулянку в горах <...> Для нього це було своєрідне єднання з природою. Пробравшись крізь лісову гущавину і знайшовши затишне місце, Річард провів близько години, лежачи на галявині, медитуючи і слухаючи себе. "Sing stream, cry river, laugh bush, sway tree on the forest floor" - це своєрідна мантра, яку він повторював знову і знову, і яка лягла в основу Sunsay", - додав Максим.

Навесні цього року фани одного з топових серіалів 90-х "Беверлі-Хіллз, 90210" дізналися про перезапуск проекту з акторами оригінального складу. Прем'єра 6-серійного фільму відбулася в серпні, а заключну серію, в якій і пролунав трек Cape Cod, канал Fox показав минулої п'ятниці, 13 вересня.

"Мені написали представники агентства, яким були передані права на використання музичних творів у фільмах та серіалах <...> Чесно - стрибав по кімнаті. Насамперед подзвонив нареченій, потім батькам, - поділився Сикаленко. - Мені здається, я все ще не до кінця усвідомив, що сталося, тому що в 90-х, ставлення до серіалів і ТВ було значно эмоційнішим. Ти не просто дивився один з чергових мільйонних серіалів, які вийшли на стрімінгових сервісах, а наче проживав історію героїв разом".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Важко словами описати те безмежне почуття чистої ейфорії, коли написана тобою пісня раптово виявляється в одному з найголовніших і важливих серіалів твоєї юності. Це до того, що в п'ятницю вийшла остання серія стартував знову Беверлі Хіллс 90210, де пролунав трек «Sunsay» з альбому Echoes. ⠀ Будучи тінейджером 90-х, я вже в цьому віці виявляв трендхопперскіе здатності і екіпірував себе всім Мерч 90210, який можна було закапчіть в районах ринків Юність і Троєщина. У хід йшло все - блокноти, зошити, щоденники, пенали та вишенька на торті - священний рюкзак. Так можна було хоч і в мріях, але стати ближче до героїв серіалу, яких ти подумки зараховував до своїх друзями і приятелями. Тому що саме з ними ти проводив час між школою і домашніми завданнями. Якщо порівнювати це з наступними поколіннями, то 90201 був чимось на зразок Skins для покоління 00-х і Ейфорією для 10-х. ⠀ Тому, коли як грім серед ясного неба прилетіла новина про те, що продюсерський склад серіалу взяв «Sunsay» в якості трека до серіалу, після 5 хвилин адреналіновій ейфорії пішов цілий океан внутрішнього тепла і усвідомлення що все тут відбувається не просто так. New faces and dangerous places!

Публікація від Maksym Sikalenko (@cape_cod)

Cape Cod - електронний проект київського саунд-продюсера і музиканта Максима Сикаленка. На сьогоднішній день в колекції музиканта два повноформатних альбоми і ряд цікавих експериментів, серед яких і спільний трек "Крок" зі співачкою Джамалою.

  • Дует Lindemann лідера Rammstein Тілля Ліндеманна випустив яскравий кліп до нового синглу Steh Auf. У ролику також знявся актор серіалу "Втеча з в'язниці" (Prison Break) Петер Стормаре.
  • Українська хіп-хоп-виконавиця alyona alyona представила в мережі новий гостросоциальний кліп до пісні "Булінг", в якому виступила проти цькування дітей однолітками.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами