Лайм

Жінка скинула 225 кг після видалення язика

Страшний діагноз і складна операція подарували їй шанс вижити і сенс в житті

35-річна американка Джен Коста назвала свій рак ротової порожнини "прихованим благословенням", оскільки після операції з видалення язика їй вдалося впоратися з наркозалежністю і схуднути більш ніж на 225 кг. Лікарі дали жінці 30% на виживання протягом наступних 5 років, але в інтерв'ю New York Post вона заявила, що це повинно було статися "заради пробудження".

Коста зізналася, що завжди "була трохи пухкенькою", але у віці 19 років її збив автобус, після чого вона тимчасово втратила можливість ходити. За цей час дівчина впала в глибоку депресію і почала шукати розраду в їжі.

"Раніше я залежала від їжі. Я зловживала привілеєм їсти, - розповіла вона. - Після автомобільної аварії я була прикута до ліжка і замовляла їжу додому кожного дня".

Через 14 років після травми вона набрала 158 кг і стала настільки великою, що більше не могла самостійно купатися в душі. Жінка почала курити синтетичний наркотик фенциклідин, відомий канцероген, який, імовірно, міг викликати її рак.

У 2015 році Джен звернулася за допомогою до лікарів, щоб полегшити біль у роті. Медики виявили на її язику пухлину, яка виявилася злоякісною.

"Мені призначали ліки за ліками, але нічого не допомагало. Стало важко їсти і навіть говорити", - згадує вона.

У Коста діагностували агресивну форму плоскоклітинного раку, який поширився на лімфатичні вузли на шиї. Лікарі повідомили, що радіотерапія буде для жінки не ефективною через жир на шиї, але вона вирішила не здаватися.

Єдиним варіантом лікування було видалення язика, і операцію провели влітку 2016 року. Тепер у жінки є новий язик, але він не рухається і нічого не відчуває, просто "займаючи пусте місце в роті". Лікарі повідомили, що здатність відчувати смак і жувати не повернеться до неї, і їй доведеться харчуватися через трубку до кінця життя.

Після операції Коста дотримувалася дієти і харчувалася рідкими коктейлями, скинувши за 3 роки 225 кг. Зараз її увага зосереджена на просуванні бренда "Нація сильного серця", який, як вона сподівається, надихне людей боротися з наркоманією і ожирінням. Також вона мріє поділитися своєю історією на "Шоу Еллен Дедженерес", щоб її послання досягло мільйонів.

"Я отримую повідомлення від людей з усієї планети, які дякують мені за те, що я допомогла їм знайти сили впоратися з ситуацією", - говорить вона.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Читайте також

Хочуть бути головними: які знаки Зодіаку прагнуть домінувати над іншими

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які намагаються у всьому домінувати над іншими людьми – серед них Леви та Овни

Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї