RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Багато прапорів і ультиматуми: як пройшов мітинг на Майдані напередодні саміту в Парижі, фото і відео

На Майдані зібралися тисячі людей

На Майдані зібралися тисячі людей Фото: Апостроф

У неділю, 8 грудня, в Києві на Майдані пройшла акція, організована опозиційними силами в країні, - мітингувальники вимагали від президента України Володимира Зеленського та його команди не йти на компроміси на переговорах у "нормандському форматі" в Парижі, які могли б зашкодити державним інтересам. "Апостроф" розповідає все про захід.

15:39 Перед мітингувальниками виступили Петро Порошенко, Андрій Парубій, Олег Тягнибок, Володимир В'ятрович, а також політв'язні Володимир Балух і Ахтем Чийгоз. Яких-небудь конфліктів у ході заходу не було зафіксовано.

"Сьогодні ми всі тут зібралися, тому що відчуваємо загрози, що стоять перед Україною. Ми бачимо, як Путін намагається реалізувати свій план для нашої держави", - заявив під час акції колишній голова Верховної Ради, а нині народний депутат Андрій Парубій.

Колишній президент України Петро Порошенко, у свою чергу, закликав Зеленського не боятися Путіна і не вірити йому.

14:24 Учасники акції вимагають звільнення Криму і Донбасу від російських окупантів. Деякі пропонують Зеленському вибір сценаріїв після переговорів.

Апостроф

Апостроф

Також з'явилося відео виступу одного з учасників акції.

14:15 Мітингувальники несуть з собою плакати з гаслами: "Повертай Крим - це не унітази", "Україна - не рояль", "Путін буде в суді", "Відгороди стіною Банкову, а не Донбас", "Не ти захищав, що не тобі здавати ".

Комбат "Червень" у ході виступу заявив, що українці - це народ, який може змінити світ, а його змушують домовлятися з мишкою, ім'я якої президент РФ Володимир Путін.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Фото: Апостроф

13:55 За словами волонтера Мирослава Гая, людей на акції зібралося досить багато. Учасники мітингу діляться фото в соціальних мережах.


13:50 Перед мітингувальниками виступають депутати Верховної Ради від партій "Голос" і "Європейська солідарність". За словами Андрія Парубія, мета акції - показати "червоні лінії" для влади і в черговий раз продемонструвати неприпустимість капітуляції України за результатами зустрічі в "нормандському форматі".

Апостроф

13:28 За словами кореспондента "Апострофа", на акції зібралося близько 3-4 тис. людей. Учасники заходу несуть з собою українські прапори і плакати, серед вимог - повернути захоплений Росією Крим, не допустити вигідних Кремлю компромісів з приводу повернення півострова Україні та припинення судових процесів проти Росії.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Фото: Апостроф

Варто відзначити, що напередодні політичні партії "Європейська солідарність", "Голос" і "Батьківщина" виступили зі спільною заявою і застерегли Зеленського від "реалізації сценарію Путіна в Україні". Вони закликали, зокрема, не допустити ніяких компромісів щодо унітарного устрою держави і ніякої федералізації; ніяких компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу; ніяких політичний дій, зокрема, виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу до виконання умов безпеки і деокупації.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України