Лайм

3 міфи про користь меду, які давно пора забути

Користь і шкода меду для організму

Мед - дуже корисний продукт, але багато які його властивості все-таки є вигаданими. У цьому матеріалі ми розповімо вам про міфи про мед, які потрібно знати, щоб не нашкодити своєму організму.

Мед - природний антисептик. Це твердження є правдивим лише частково. Так, мед дійсно має знезаражувальну дію. І може допомогти при, наприклад, хворому горлі. Але серйозні пошкодження загоїти медом неможливо. Також мед не є ліками, тому не варто приймати тільки його під час різних хвороб.

Фото: pixabay.com

Говорячи про хвороби, варто відразу згадати, що мед не лікує застуду та віруси. Як вже було сказано в попередньому пункті, мед допомагає при болю в горлі. Але він не допоможе вилікувати, скажімо, грип. Також не варто пити гарячі напої з медом при застуді. Чому? Все просто - вони не допомагають. У гарячій воді мед одразу ж втрачає всі свої корисні властивості. Тому, якщо ви хочете, щоб напій був корисним, він повинен бути теплим, а не гарячим.

Фото: pixabay.com

Деякі вірять, що мед може допомогти вилікувати акне, тому наносять його на обличчя. Цього робити в жодному разі не можна. Мед не тільки не допоможе вилікувати проблему, але і може її посилити. Вся справа в тому, що сам по собі мед є дуже комедогенним. Це означає, що він провокує надлишкове вироблення себума і появу комедонов. У складі різних масок можна побачити медовий екстракт, але важливо розуміти, що туди потрапляють тільки окремі частинки цього продукту. У чистому вигляді наносити мед на проблемну шкіру дуже небезпечно.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Хочуть бути головними: які знаки Зодіаку прагнуть домінувати над іншими

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які намагаються у всьому домінувати над іншими людьми – серед них Леви та Овни

Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї