Лайм

Полякова та Єфросиніна підтримали жінок Білорусі, але хейтери засипали їх образами

Позиція українських зірок обурила прихильників Олександра Лукашенка

Маша Єфросиніна та Оля Полякова підтримали кампанію #ЯнеВещь і опублікували в Instagram соціальний ролик, записаний білоруськими жінками у відповідь на сексистські висловлювання Олександра Лукашенка. Серед тверджень, з якими сперечається відео: "Покликання жінки - прикрашати світ", "Головне - народжуйте побільше дітей! Ну вам же просто: двоє дітей - це ваші, третій - це мій", "Я з жалем сприймаю лесбіянство", "Жінка повинна бути 165-175 см, це нормально для жінки".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

Співачку і телеведучу обурили застарілі стереотипи про те, що жінки - слабка стать, яка потребує захисту і не може самостійно розпоряджатися своїм життям.

"Ми самі маємо вирішувати, як нам жити, кого любити, чим займатися без слова "повинна"! Ти винна лише сама собі! Тримайся, Білорусь!" - підписала ролик Полякова.

"Тут зображено те, що об'єднує наші народи не тільки спільною історією належності до Союзу, а й тим, що досі не випалено зі свідомості кожної з наших націй - дикий, аномальний, принизливий сексизм! Де жінка - це контейнер для виношування дітей, де вона ПОВИННА чоловікові, де її позбавляють права чогось ХОТІТИ, - пояснила Єфросиніна. - у цьому ролику біль не тільки білоруських жінок, що живуть в клітці з шовіністичних стереотипів, тут крик мільйонів слов'янок, які, на жаль самі ніколи не закричать! Але я вірю, що можуть закричати їхні дочки, наші дочки - вони таке життя не хочуть! Дорога Білорусь, занадто довго ви терпіли, настільки довго, що сьогодні розплата здійснюється кров'ю! Але це початок великих змін!"

Підтримку українських знаменитостей оцінили багато користувачів соцмереж. "Я захоплююся цим роликом", - пишуть в коментарях. - "Проблема всіх пострадянських жінок в одному ролику". "До мурашок! Повністю підтримую".

Знайшлися серед коментаторів і ті, хто сприйняв посил агресивно, опускаючись до образ і нарікаючи на зміни, які відбулися в Україні після Революції гідності.

"Так, Білорусія живе за правилами, АЛЕ і живе набагато краще, ніж Україна. А ми вже натерпілися змін! Навіщо таких змін радити іншим?" - обурюються вони. - "Огидний ролик", "Сила жінки в жіночності і мудрості!" "Що за прояви фемінізму?" "Вас ніхто не обмежує, але і не треба думати, що ви сильніші за чоловіків морально і фізично". "Це просто пропаганда і агітація проти Лукашенка". "Цей ролик про жінок, що не відбулися як дружина і мама. Краще було б ролик як створити і зберегти сім'ю, мотивувати і бути тилом свого чоловіка, хорошою мамою - це праця і сила!" "Ви, дівчата, по ходу від жиру скаженієте".

Вступати в полеміку з хейтерами зірки не стали, як і видаляти відео, що викликало їній наплив.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях