Лайм

Тріумф серіалу "Успадкування" та абсолютний успіх "Шіттс Крік": головне про підсумки премії "Еммі-2020"

72-га церемонія вручення премій "Еммі" пройшла в режимі онлайн

У ніч на 21 вересня в Лос-Анджелесі відбулася 72-га церемонія вручення "Еммі". Що правда, з огляду на пандемію коронавіруса, статуетки головної телевізійної премії роздали в режимі онлайн.

Кращим драматичним серіалом цього року назвали проект каналу HBO "Успадкування" (Succession). Другий сезон історії про непросту родину, яка керує цілою медіа-імперією, зібрав сім статуеток "Еммі" та обійшов таких опонентів, як "Краще телефонуйте Солу", "Дивні дива", "Корона", "Мандалорец", "Розповідь служниці", "Озарк" та "Вбиваючи Єву".

Кращим драматичним актором цього вечора став Джеремі Стронг ("Спадкоємці"), актрисою - Зендея ("Ейфорія").

Кращим комедійним серіалом назвали канадський проект "Шіттс Крік" (Schitt's Creek) про колись заможну родину, якій довелося переїхати до глухого містечка. Всього стрічка зібрала дев'ять "Еммі", включаючи "Кращого актора" та "Кращу актрису першого плану" - це перший випадок в історії, коли серіал перемагає у всіх номінаціях, у яких був раніше представлений.

Кращим міні-серіалом назвали "Вартових" (Watchmen) від HBO, що також увійде в історію, адже це перший випадок на "Еммі", коли перемогу в категорії отримує серіал, заснований на коміксах. Примітно, що шоу лідирувало за кількістю номінацій (всього їх було 26) і стало лідером за кількістю нагород, зібравши 11 статуеток - в їх числі "Краща жіноча роль у міні-серіалі або телефільмі".

Кращим телевізійним фільмом стала драма "Погана освіта" (Bad Education) також телеканалу HBO. Всього ж проекти каналу перемогли в 30 номінаціях, що зробило його лідером серед виробників серіалів. Друге місце за кількістю нагород отримав стрімінговий сервіс Netflix, чиї проекти зібрали 21 статуетку. До слова, цього року Netflix відрізнився рекордними 160 номінаціями.

  • Пройшов рік з моменту виходу фінальних серій саги "Гра престолів", і фани почали сумувати за цікавими сюжетами з придворними інтригами. Ми зібрали 6 захоплюючих шоу, які можуть сподобатися цінителям жанру.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Одружився і став татом у 19: як живе Роман Сасанчин після перемоги в "Голосі країни"

Де зараз Роман Сасанчин - 22-річний український співак, який виграв шоу "Голос. Діти" та "Голос країни"

Річ саме в ефективності: лідер гурту "Скай" Олег Собчук озвучив своє ставлення до мобілізації

Олег Собчук висловився про мобілізацію - лідер гурту Скай заявив, що в тилу від нього буде набагато більше користі, ніж на фронті

В мережі показали свіже фото 88-річного Алена Делона, який нещодавно отримав орден від Зеленського

Анушка Делон показала свіже фото свого зіркового батька - як виглядає 88-річний Ален Делон, якого помістили під посилену опіку