Лайм

Як замаринувати і зробити смачну скумбрію на грилі: простий рецепт

Ця страва підійде тим, хто не любить м'ясо

Для багатьох із нас травневі свята асоціюються з сезоном пікніків на природі, коли після довгої зими всі нарешті радіють теплу і приємно проводять час на свіжому повітрі. І якщо ви не любите шашлик із м'яса або дотримуєтеся спеціальної дієти, радимо приготувати скумбрію-гриль. theLime підібрав для вас простий рецепт, як смачно посмажити цю рибу.

Інгредієнти: тушка скумбрії (2-3 шт.), лимон (1 шт.), морська сіль, чебрець, розмарин, мелений чорний перець, інші спеції за смаком, оливкова олія.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Рибу можна взяти як морожену, попередньо розморозивши її, так і свіжу.

Спочатку її потрібно випатрати - тобто видалити нутрощі, вимити всередині.

Голову риби зрізаємо.

Уздовж хребта з одного боку робимо глибокий надріз до реберних кісток.

Лимон миємо під проточною водою і розрізаємо на кружечки.

Змащуємо скумбрію перцем, сіллю, а також іншими спеціями і травами на ваш смак.

У розріз викладаємо часточки лимона, також можна нарізати цибулю півкільцями і викласти туди і її.

Зверху також скроплюємо соком лимона.

Потім залишаємо рибу маринуватися - якщо у вас немає часу, то буквально на півгодини. В ідеалі залишаємо на 3-4 години.

Тим часом готуємо гриль.

Викладаємо скумбрію на решітку гриля і смажимо над гарячим вугіллям близько 15-25 хвилин, періодично перевертаючи.

Стежимо, щоб риба не пересохла - для цього її можна полити оливковою олією.

Знімаємо з вогню, коли з'явиться золотава скоринка.

Подаємо скумбрію з овочами-гриль.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Хочуть бути головними: які знаки Зодіаку прагнуть домінувати над іншими

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які намагаються у всьому домінувати над іншими людьми – серед них Леви та Овни

Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї