Лайм

Хто виступить у другому півфіналі "Євробачення-2022": топ-5 пісень, яким пророкують успіх

У фінал конкурсу пройдуть 10 із 18 учасників

У четвер 12 травня у Турині (Італія) пройде другий півфінал "Євробачення-2022", в якому беруть участь представники 18 країн: Фінляндії, Ізраїлю, Сербії, Азербайджану, Грузії, Мальти, Сан-Марино, Австралії, Кіпру, Ірландії, Північної Македонії, Естонії, Румунії, Польщі, Чорногорії, Бельгії, Швеції та Чехії.

Як і в першому півфіналі, 10 артистів потраплять у гранд-фінал за результатами голосування глядачів та оцінок національних журі. Розповідаємо, кого з учасників другого півфіналу виділяють букмекери та глядачі, які беруть участь в онлайн-опитуванні пісенного конкурсу на сайті Eurovision World.

Швеція

Цього року Швецію представляє Корнелія Джейкобс — співачка, авторка пісень та переможниця Melodifestivalen, де свого часу сяяли ABBA, Шарлотта Переллі, Loreen, Монс Сельмерльов та інші переможці "Євробачення" минулих років.

Корнелія родом із музичної родини, була учасницею жіночого поп-гурту і розпочала сольну кар'єру у 2018 році. Її пісня "Hold Me Closer" ("Обійми мене міцніше") розповідає про кохання та неминуче розставання. Букмекери прогнозують їй 4 місце на "Євробаченні-2022", а учасники опитування ставлять на 3-тє.

Польща

Польщу на "Євробаченні-2022" представляє 22-річний Крістіан Охман. Співак вже встиг полюбитися українським глядачам завдяки підтримці України та спільному з Kalush Orchestra виконанню пісні "Стефанія" на площі в Турині.

Крістіан народився у США та жив у Польщі з підліткового віку. Хлопець прославився після перемоги на вокальному конкурсі "Голос Польщі", що не дивно: Охман - онук всесвітньо відомого польського тенора Веслава Охмана.

У другому півфіналі конкурсу Крістіан представить пісню "River" ("Річка"), ліричний герой якої зрікається життя і пливе за течією. За прогнозами букмекерів, вона займе на "Євробаченні" 7-е місце, а глядачі поставили її на 10-те.

Сербія

Konstrakta — псевдонім Анни Джуріч, артистки з Сербії, яка у складі гурту "Zemlja Gruva" виступала на розігріві у Емі Вайнхаус на її останньому концерті в Белграді.

Конкурсну пісню "In Corpore Sano" ("У здоровому тілі") дехто сприйняв як критику сербської системи охорони здоров'я та сатиру на недосяжні стандарти краси. Букмекери ставлять її на 10-те місце у загальному заліку "Євробачення", а народне опитування – на 6-те.

Австралія

Співак із Сіднея Шелдон Райлі представить Австралію на "Євробаченні-2022" із піснею "Not The Same" ("Не такий"). У своїй країні він отримав визнання критиків як за вражаючі візуальні ефекти у постановках, так і за його захоплюючу музику. Артист вважає музику найчистішим способом висловити свої емоції та дозволити душі зцілитися.

Пісня австралійця розповідає про людину із синдромом Аспергера, який звик почуватися інакшим у суспільстві нейротипових людей. Напередодні другого півфіналу букмекери ставлять "Not The Same" на 14 місце.

Фінляндія

Рокери The Rasmus не потребують багатослівного представлення, адже в середині 2000-х вони були на піку світової популярності завдяки хіту "In the Shadows". Досі музиканти залишаються одним із найуспішніших міжнародних гуртів Фінляндії.

На "Євробаченні-2022" The Rasmus встигли познайомитися з Kalush Orchestra і навіть виконали разом їхню пісню "Стефанія". Їхня власна пісня "Jezebel" має містичний зміст і розповідає про рокове кохання. За прогнозами букмекерів, фіни можуть посісти у конкурсі 15 місце.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сумую і люблю: Ахтем Сеітаблаєв зворушливо звернувся до покійної мами в день її народження

Український режисер та військовослужбовець Ахтем Сеітаблаєв вшанував пам'ять своєї матері та показав фото з мамою загиблого актора Паші Лі

Ментально не готова до цього: українська співачка розповіла, як ставиться до жіночої мобілізації

Співачка Даша Суворова прокоментувала тему жіночої мобілізації - артистка заявила, що поки не готова вступити до лав ЗСУ

У США застрелили відомого 32-річного репера, який був другом Джастіна Бібера

Американський репер Кріс Кінг загинув у 32 роки - його застрелили невідомі під час спроби програбування - деталі інциденту