Лайм

Наші спільні маленькі перемоги: Джамала отримала нагороду від Атлантичної ради США

Співачку нагородили за впливовість, підтримку українських біженців та ЗСУ

Українська виконавиця Джамала, яка продає сукню-вишиванку з "Євробачення" у Києві, отримала нагороду від Атлантичної ради США. Артистка стала лауреаткою премії "За визначне лідерство" - нагорода присуджується найвидатнішим особистостям політики, бізнесу, культури, які борються за цінності трансатлантичних відносин і формують спільне глобальне майбутнє.

Нагороду співачці вручила бізнес-лідерка, виконавча віцеголова Атлантичної ради Едріенн Аршт. На своїй сторінці в Instagram Джамала прокоментувала нове професійне досягнення, зазначивши, що зараз, у період війни в Україні, ця нагорода має дійсно важливе значення.

"У це досі важко повірити, але сьогодні у Вашингтоні я отримала "Нагороду за визначне лідерство артиста" від Атлантичної ради США (the Atlantic Council) - за боротьбу за захист української культури та самобутності під час російського вторгнення", - написала вона.

"Я прийняла нагороду від імені всіх українських артистів, що використовують cвій голос, аби розказати про злочини, що вчиняються росією в Україні. Щодня доносять правду і підсилюють підтримку нашої країни, оберігають нашу культуру та демонструють її унікальність. Це наша спільна боротьба й наші спільні маленькі перемоги", - також додала знаменитість.

Крім того, Джамала розповіла, що під час урочистої промови змогла озвучити найголовніше - негайно потрібно врятувати Маріуполь, який знаходиться під окупацією російських загарбників.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

"Важливість цього заходу і в масштабності. Адже долучаються найвпливовіші люди світу: чинні на колишні глави держав, посли, бізнесмени, відомі артисти та журналісти топових медіа. Використала шанс розповісти про війну особисто та озвучити найголовніше: треба рятувати Маріуполь", - заявила артистка.

Крім Джамали, Атлантична рада відзначила спеціальною нагородою народ України, який вже третій місяць поспіль демонструє усьому світові неймовірну хоробрість та витримку. Президент України Володимир Зеленський подякував за відзнаку в онлайн-включенні під час церемонії.

Фото: Atlantic Council

  • Раніше Джамала потужно виконала Ave Maria Шуберта на благодійному матчі "Борусія" – "Динамо". Артистка зізналася, що присвятила виконання композиції всім маріупольцям, які зараз, як ніхто інший, потребують допомоги.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Оперному співаку з України, який має громадянство РФ та підтримує війну, оголосили про підозру

Український оперний співак Василь Герелло підтримує війну в Україні, живе в Росії і має громадянство РФ - артисту оголосили про підозру

Мій Чернігів: Наталка Денисенко відреагувала на ракетний обстріл рідного міста

Українська акторка Наталка Денисенко, яка родом з Чернігова, розповіла, що у день ракетного удару 17 квітня у місті знаходився її син та батьки

Журнал Time назвав найвпливовішими жінками 2024 року дружину Навального та співачку Дуа Ліпу

Юлія Навальна та Дуа Ліпа потрапили до списку 100 найвпливовіших людей від журналу Time - росіянка очолила категорію Лідери