Лайм

У Турині пройшов фінал "Євробачення-2022" - онлайн-трансляція та головні подробиці шоу

14 травня глядачі обрали переможця конкурсу

У суботу 14 травня у місті Турин (Італія) пройшов гранд-фінал "Євробачення-2022", в якому на сцені арени Pala Olimpico представники 25 країн-учасниць виборювали перемогу та честь прийняти конкурс у 2023 році.

Україна перемогла у фіналі "Євробачення-2022": Kalush Orchestra з піснею "Стефанія" вийшли на сцену під номером 12 у першій частині шоу. Розповідаємо, як проходила заключна частина міжнародного конкурсу, де глядачі та національні журі обрали найкращу пісню.

Україна ПЕРЕМОГЛА НА "ЄВРОБАЧЕННІ-2022!" Гурт Kalush Orchestra набрав максимальну кількість глядацьких голосів – 439 балів. Це компенсувало брак балів від національних журі, за оцінками яких пісня Стефанія була на четвертому місці.

На сцені арени Palo Olimpico Олег Псюк сказав: "Дякуємо всім, хто підтримував Україну! Ця перемога для кожного українця! Слава Україні!"

Повністю турнірна таблиця у фіналі "Євробачення" мала такий вигляд.

1:41 – За результатами голосування національних журі Україна посідає 4 місце. 12 балів нам віддали Польща, Молдова, Латвія, Румунія та Литва.

1:23 Україна після 20 національних журі, що проголосували, перебуває на 5 місці.

1:15 Журі Польщі поставило Україні 12 балів! Молдова також дала нам 12 балів!

00:52 Організатори "Євробачення" прокоментували заклик Kalush Orchestra допомогти Маріуполю та "Азовсталі". Сказали, що в таких зверненнях немає політики, вони мають гуманітарний характер. Україну не дискваліфікують.

"Ми розуміємо глибокі почуття до України на даний момент і вважаємо, що заяви Kalush Orchestra та інших виконавців, які висловлюють підтримку українському народу, мають гуманітарний, а не політичний характер".

00:23 В очікуванні на результати голосування з українськими прапорами помітили делегації Ісландії, Литви та Німеччини. Дякуємо нашим друзям та голосуємо за їхні прекрасні пісні!

00:15 Фінал "Євробачення-2022" добігає кінця: останнім із 25 учасників виступила Естонія. Голосування за переможців розпочинається! Голосувати за власну країну не можна, якщо ви в ній знаходитесь. В Україні надішліть СМС з числом фаворита на номер 7576.

00:09 Джоан Роулінг визначилася із фаворитом на "Євробаченні-2022", і це Україна!

Фото: Twitter

23:38 Представниці Ісландії на "Євробаченні" теж відзначилися політичною заявою! Зі сцени гурт Systur сказав "Peace for Ukraine", що перекладається як "Світ України". Дякуємо, дівчата!

23:34 На сцені "Євробачення-2022" ще одна фаворитка, яка може здобути перемогу - представниця Греції Аманда Джорджіаді Тенфіорд. Пісня Die Together (Померти разом) розповідає про пару, яка переживає важкі часи і готова бути поряд до кінця.

23:08 Kalush Orchestra під гучні оплески залу представили Україну у фіналі "Євробачення-2022"!

Олег Псюк закликав зі сцени "Євробачення" допомогти Маріуполю та "Азовсталі". За політичну заяву Україні загрожує дискваліфікація із конкурсу.

"Save Mariupol, save Azovstal now!" – сказав фронтмен гурту Олег Псюк зі сцени. ("Врятуйте Маріуполь, врятуйте Азовсталь зараз!")


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення KALUSH (@kalush.official)

23:00 У ефектному костюмі та з запальними танцями у фіналі "Євробачення" виступила іспанка Шанель з піснею "SloMo". Саме їй пророкувало перемогу онлайн-голосування на сайті Eurovision World.
Шанель Терреро - співачка, танцівниця і актриса, що народилася в Гавані, Куба. У музичному театрі вона брала участь у постановках "Король Лев", "Танець-спалах", "Охоронець", "Мамма Міа", танцювала на сцені з Шакірою на церемонії MTV Europe Music Awards 2010, знімалася у багатьох серіалах на іспанському телебаченні. "SloMo" - дебютний сингл артистки, створений командою, яка раніше співпрацювала з Мадонною, Black Eyed Peas, Брітні Спірс, Рікі Мартіном, Мерайей Кері та Нікі Мінаж.

22:55 На сцені Pala Olimpico з'явилися італійці Mahmood та Blanco – одні з головних фаворитів "Євробачення-2022". З ліричною та емоційною піснею "Brividi" вони змусили зал підспівувати.

22:30 У фіналі виступив гурт The Rasmus з піснею "Jezebel" - друзі України запалили зал драйвом та позитивом. Ми пам'ятаємо, як чудово вони виконували "Стефанію" разом із гуртом Калуш, і бажаємо їм удачі у голосуванні.

22:15 Чехію на "Євробаченні-2022" представив гурт We Are Domi з піснею "Lights Off". Музиканти, як і багато учасників "Євробачення", висловлювали підтримку Україні від початку повномасштабної війни з Росією, а на публічних заходах перед конкурсом з'являлися з українською символікою.

22:10 Kalush Orchestra вийшли на сцену під час параду прапорів 25 країн-учасниць. Українці зірвали гучні оплески зали, гідні перемоги.

22:00 У Турині стартував гранд-фінал "Євробачення-2022"!

За прогнозами букмекерів, ймовірність перемоги української групи становить 60%, і це найвищий коефіцієнт в історії конкурсу. Слідом за ними з великим відривом слідують британець Сем Райдер (10%), шведська співачка Корнелія Джейкобс (9%) та італійці Mahmood та Blanco (6%).

Свої прогнози щодо переможця зробили й єврофани. За даними онлайн-опитування на сайті Eurovision World, перше місце займе співачка Chanel з Іспанії - за неї віддали понад 21 тисячу голосів. На другому місці зараз перебуває шведка Корнелія Джейкобс. У перемогу України вірять понад 20 тисяч тих, хто проголосував - Kalush Orchestra на третьому місці в таблиці з народним голосуванням.

21:22 Президент Володимир Зеленський побажав Kalush Orchestra перемогти на "Євробаченні-2022".

"Зовсім скоро у фіналі Євробачення континент і весь світ почують наше рідне слово. Вірю, що врешті-решт цим словом буде перемога! Європа, голосуй за Kalush Orchestra - №12! Вболіваємо за наших! Вболіваємо за Україну!" – закликав він.

19:20 У фіналі українці можуть голосувати за всіх учасників конкурсу, окрім представників України гурту Kalush Orchestra. Під час прямого ефіру з'явиться інформація, коли можна буде надсилати SMS-повідомлення на номер 7576 із номером учасника, за якого голосуєте. Українці, які перебувають за кордоном та решта мешканців 24 країн можуть голосувати за свого фаворита за номерами на картинці.

Фото: https://www.instagram.com/suspilne.eurovision/

18:02 Так виглядає сцена арени Palo Olimpico, на якій 14 травня пройде фінал "Євробачення-2022" у Турині. Красиво та урочисто!

Фото: https://www.instagram.com/eurovision/

16:46 Представник Німеччини заспівав з Kalush Orchestra "Стефанію" та побажав Україні перемогти. Співак вважає, що тема війни в Україні має звучати на конкурсі. "Я дуже сподіваюся, що у фіналі "Євробачення" війні в Україні буде приділено багато уваги. Це важливо. На "Євробаченні" лежить відповідальність, можна сказати, майже політична, бо це масштабний захід. Він об'єднує всю Європу. Я буду дуже радий Якщо у фіналі ця тема знайде своє місце. На мій погляд, важливо показати солідарність з Україною", - сказав Малік Харріс в інтерв'ю DW. - Я дуже радий, якщо цього року переможе Україна".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення KALUSH (@kalush.official)

11:34 З'явилася інформація про те, як голосувати за Kalush Orchestra у фіналі Євробачення-2022 з інших країн (в Україні відправляти СМС за своїх учасників не можна).

"От номери, на які потрібно відправити СМС за Україну. Шукайте, в якій ви країні, відправляйте на той номер СМС. З українських карток не приймаються СМС. З одного закордонного номера можна відправити 20 СМС, - розповіли Калуш на своїй сторінці. - У цього року нам дуже важлива перемога!"

Фото: https://www.instagram.com/kalush.official/

Гранд-фінал "Євробачення-2022" стартує о 22:00 за Україною та о 21:00 за центральноєвропейським літнім часом (у Польщі, Чехії, Італії, Німеччині, Франції, Іспанії, Нідерландах та інших країнах). Дивитися онлайн-шоу можна на YouTube-каналі Eurovision Song Contest.

В Україні трансляцію "Євробачення" веде телеканал "UA: Культура". Також подивитися концерт можна буде на всіх діджитал-платформах "Суспільного" та у додатку "Дія" на телефоні.

До 20 півфіналістів, які пройшли кваліфікацію 10 та 12 травня, у фіналі приєднається "Велика п'ятірка" - учасники з Італії, Франції, Німеччини, Іспанії та Великобританії. Ви можете проголосувати за кохану пісню через офіційну програму Eurovision Song Contest, а також за допомогою СМС. Подробиці про те, як і коли голосувати будуть розкриті під час шоу.

У фіналі виконавці виступають у такій послідовності:

  1. Чехія: We Are Domi – Lights Off
  2. Румунія: WRS – Llámame
  3. Португалія: Маро – Saudade, saudade
  4. Фінляндія: The Rasmus – Jezebel
  5. Швейцарія: Маріус Бер – Boys Do Cry
  6. Франція: Алван та Ахез – Fulenn
  7. Норвегія: Subwoolfer – Give That Wolf a Banana
  8. Вірменія: Роза Лінн - Snap
  9. Італія: Mahmood та BLANCO – Brividi
  10. Іспанія: Шанель – SloMo
  11. Нідерланди: S10 – De diepte
  12. Україна: Kalush Orchestra – Stefania
  13. Німеччина: Малік Гарріс – Rockstars
  14. Моніка Лю – Sentimentai
  15. Азербайджан: Надір Рустемлі - Fade to black
  16. Бельгія: Jérémie Makiese – Miss You
  17. Греція: Аманда Тенфіорд – Die Together
  18. Ісландія: Сігга, Бета та Елін – Með hækkandi sól
  19. Молдова: Zdob și Zdub та Frații Advahov – Trenulețul
  20. Швеція: Корнелія Джейкобс – Hold Me Closer
  21. Австралія: Шелдон Райлі – Not the Same
  22. Великобританія: Сем Райдер – Space Man
  23. Польща: Ochman – River
  24. Сербія: Konstrakta-In Corpore Sano
  25. Естонія: Stefan – Hope

Фото: eurovision.tv

Про всі найважливіші подробиці фіналу "Євробачення-2022" 14 травня theLime розповідатиме в текстовій трансляції протягом дня. Усі оновлення, включаючи ім'я переможця конкурсу та те, яке місце займе Україна, з'являться вищими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Олег Скрипка зробив заяву про мобілізацію та відповів, чи готові його сини піти на фронт

Олег Скрипка заявив, що кожен має сам вирішувати, чи вступати до ЗСУ - артист пояснив, чому він не наважився на цей крок

Став іншою людиною: Огнєвіч розповіла про батька, який рятує українських військових

Батько Злати Огнєвич служить у 65 років - чоловік лікує рятує поранених українських бійців у Харківській області

Українська ведуча повідомила про лікування раку, який повернувся через 12 років

У Наталії Фіцич виявили онкологію - ведуча розповіла про лікування захворювання, яке повернулося до неї через 12 років