Лайм

Мир не потрібен: Андрій Бєдняков висміяв окупантів, які перейменували вулицю у Маріуполі

На проспекті Миру замінили табличку

Росіяни продовжують наводити свої "порядки" в окупованому Маріуполі. Раніше вони ганебно "оновили" напис на в'їзді до міста, а тепер вирішили перейменувати проспект Миру на честь Леніна.

Український телеведучий та уродженець Маріуполя Андрій Бєдняков не зміг промовчати, побачивши потуги окупантів переписати історію міста.

"У Маріуполі окупанти проспект Миру змінили на проспект Леніна. Символічно... мир не потрібен, - написав він у Instagram Stories. - У мене ще пропозиція. Може Леніна ще й містами провезти? Як кубок Стенлі, наприклад".

Фото: https://www.instagram.com/biedniakov/

Кубок Стенлі – головний трофей світового хокею. За традицією кубок на один день може взяти кожен із спортсменів-переможців. У зв'язку з цим спортивна нагорода постійно подорожує і піддається різним випробуванням. За 27 років існування традиції в кубку охолоджували пляшки спиртного, у ньому хрестили дитину і навіть використовували як миску для собак.

Забальзамоване тіло Леніна досі лежить у Мавзолеї на Червоній площі в Москві. Кремль не дозволяє винести та поховати останки свого лідера, одного з ініціаторів та організаторів червоного терору.

Проспект Миру в Маріуполі - центральна вулиця та одна з перших доріг у місті. Починаючи з середини 19 століття вона носила назви Велика вулиця, Катерининська, проспект Республіки та проспект Леніна (з 1960 по 2016 рік). Після російської окупації вулицю майже повністю зруйнували, після чого повернули їй радянську назву.

  • Тим часом, в Україні триває процес дерусифікації топографічних назв. У Києві вже проголосували за перейменування станцій метро, а зараз оприлюднили результати голосування за нові назви вулиць столиці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLіme і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Помер батько Ані Лорак Мирослав Куєк: співачка прокоментувала втрату близької людини

Помер батько Ані Лорак Мирослав Куєк - співачка відреагувала на трагічну звістку і показала архівне фото з батьком

Зрадниця Лоліта розповіла, яку пораду отримала від Пугачової після скандальної "голої вечірки"

Алла Пугачова присоромила Лоліту, яка була учасницею голої вечірки у Москві - співачка порадила колезі бути розумнішою

Cтав надто сентиментальним: Козловський розповів про особисті зміни після народження сина

Віталій Козловський повідомив про повернення на службу та зізнався, що сумує за домом - співак розповів про маленького сина і дружину