Лайм

Готуємо соковиті та хрумкі чебуреки з тіста на горілці: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю чи друзів

Навіть під час війни, яка триває в Україні вже 4 місяці, чимало господинь намагаються балувати свою сім'ю та близьких смачними стравами. І якщо ви вже робили соковиті біляші в духовці, приготуйте цього разу хрумкі чебуреки з м'ясом. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом із секретним інгредієнтом у тісті.

Інгредієнти для тіста: борошно (2 склянки), вода (150 мл), горілка (1 ст. л.), яйця (1 шт.), рослинна олія (1 ст. л.), сіль (0,25 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: м'ясо (350 г), цибуля (2 шт.), петрушка, кріп, кефір (0,5 склянки), чорний мелений перець, сіль.

Фото: pixabay.com

Приготування :

Для приготування смачних чебуреків потрібно будь-яке м'ясо або готовий фарш.

Беремо куряче філе, промиваємо його під проточною водою, зрізаємо хрящі та зайвий жир, нарізаємо середніми шматочками та пропускаємо через м'ясорубку разом із очищеною цибулею.

Кріп і петрушку промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, потім дрібно рубаємо ножем.

Додаємо подрібнену зелень у фарш, вливаємо кефір, все ретельно перемішуємо.

Для тіста борошно просіюємо через сито, щоб наситити його киснем. Відсипаємо приблизно півсклянки.

У невелику каструлю виливаємо воду, додаємо в неї сіль та олію. Доводимо до кипіння і висипаємо півсклянки борошна. Швидко перемішуємо вінчиком або ложкою, доки не вийде єдина маса. Чекаємо, поки вона трохи охолоне.

Потім додаємо в неї горілку та яйце, перемішуємо. Навіщо потрібний алкоголь? Справа в тому, що, випаровуючись з тіста швидше за воду, горілка зробить чебуреки хрусткими і повітряними.

Слідом вводимо невеликими порціями борошно, що залишилося, вимішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Тісто має вийти гладким і пружним і не липнути до рук. Якщо ви не можете досягти потрібної консистенції, накрийте його харчовою плівкою та залиште приблизно на 30 хвилин, а потім додаючи трохи борошна, продовжіть вимішувати. Знову накриваємо тісто та даємо йому відпочити.

Розділяємо тісто на 8 приблизно однакових шматочків. Розкочуємо кожен з них у круглий тонкий коржик. Викладаємо на одну половинку 1 ст. л. начинки та розподіляємо її тонким шаром. Накриваємо другою половинкою тіста, випускаємо повітря та з'єднуємо краї. Проробляємо те саме з рештою тіста і фаршем.

Сковороду розігріваємо з великою кількістю рослинної олії. Викладаємо перший чебурек і смажимо на сильному вогні до золотистої скоринки спочатку з одного боку, потім з іншого. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Робимо те саме з іншими заготовками.

Подаємо хрумкі чебуреки до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхня аура приваблює удачу: астрологи назвали найбільших щасливчиків по знаку Зодіаку

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку, чий характер робить їх удачливими в житті - серед них Діви та Риби

Не дасть хорошого врожаю: городниця показала, яку картоплю не слід садити навесні

Що таке ялова картопля, чому її вважають поганим посадковим матеріалом, а також як її відрізнити від інших бульб перед висадкою  

Рецепт паски з шоколадними дропсами – кулінарної новинки, яка підкорює мережу

Як у домашніх умовах приготувати смачну паску з шоколадними краплями, щоб урізноманітнити своє меню на Великдень та здивувати гостей