Лайм

Як відлякати комарів, якщо немає фумігатора: простий лайфхак, який знають не всі

Цей засіб знайдеться у кожному будинку

Багато хто з нас не любить літо через те, що і в приватних будинках, і в квартирах, і на вулицях, а особливо в лісі та біля водойм з'являється величезна кількість мух та комарів, які здатні зіпсувати весь відпочинок. theLime вирішив розповісти вам про прості лайфхаки з оцтом, який допоможе відлякати комарів без спеціального фумігатора.

Фото: pixabay.com

Оцет у склянці

Це найпростіший спосіб. Необхідно наповнити склянку або будь-яку іншу ємність оцтом і поставити його на поверхню в будинку або на природі. Запах, що виділяє оцет, відлякає комарів. Наприклад, можна залишити таку "пастку" біля відкритого вікна, щоб настирливі комахи не летіли до будинку.

Оцет та ефірна олія цитронели

Ще один варіант – зробити самостійно спрей на основі оцту та цитронели. Це ефірна олія, отримана з листя та стебел ароматної трави цитронели. Сильний лимонно-трав'яний запах дозволяє застосовувати її як засіб для відлякування комах, особливо комарів та москітів, а також мух, мошок, тарганів, бліх.

Розводимо приблизно 10 крапель олії цитронели в 30 мл оливкової олії і додаємо в суміш 1 ст. л. оцту. Переливаємо і використовуємо її як спрей чи виливаємо в невеликі піали і ставимо в місцях скупчення комарів.

Оцет та евкаліптова олія

Комарі та москіти також не переносять аромат евкаліпту. Тому змішуємо 1/3 склянки оцту з 1/3 склянки спирту та 10 краплями ефірної олії евкаліпту. Переливаємо суміш в пульверизатор і періодично розпорошуємо в будинку або на вулиці.

Пастка для комарів з яблучним оцтом

Ще один спосіб зробити саморобну пастку з яблучним оцтом. Справа в тому, що цей вид оцту має солодкий запах, який дуже приваблює комарів.

Як зробити таку пастку?

1. Наливаємо трохи яблучного оцту в пляшку.

2. Робимо вирву з аркуша паперу і поміщаємо її в шийку пляшки.

3. Ставимо пляшку-пастку там, де є багато комарів.

4. Комарі, приваблені ароматом яблучного оцту, проникнуть у пляшку через лійку і, таким чином, будуть у пастці.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У США застрелили відомого 32-річного репера, який був другом Джастіна Бібера

Американський репер Кріс Кінг загинув у 32 роки - його застрелили невідомі під час спроби програбування - деталі інциденту

Перший досвід: хто буде речницею "Євробачення-2024" від України

Українська співачка, переможниця "Євробачення-2016" Джамала оголошуватиме бали Національного журі України у Мальме

Український бренд створив для alyona alyona авангардний образ для виступу в Нідерландах: фото

Представниці України на Євробаченні-2024 alyona alyona і Jerry Heil виступили в Нідерландах - український бренд створив для реперки образ