Лайм

Як смачно приготувати на зиму салат із кабачків із грибами: простий рецепт

Здивуйте свої рецептори

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, чимало господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію на зиму. І якщо ви вже закрили смачні кабачки з рисом або кабачкову ікру в томаті, урізноманітніть меню салатом із кабачків з грибами. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти: кабачки (2 кг), лісові гриби (500 г), ріпчаста цибуля (150 г), морква (200 г), зелень петрушки (1 пучок), рослинна олія (60 мл), сіль (1 ч. л.), чорний мелений перець (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Лісові гриби промиваємо, очищаємо, відварюємо у підсоленій воді приблизно 30 хвилин. Відціджуємо їх, великі нарізаємо на шматочки, а маленькі залишаємо цілими.

Кабачки споліскуємо у воді, якщо вони немолоді зрізаємо шкірку і видаляємо насіння. М'якуш нарізаємо кубиком. Молоденькі кабачки з ніжною шкіркою і щільною м'якоттю можна не очищати.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо та тремо на великій тертці. Зелень петрушки промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога, потім подрібнюємо ножем.

У каструлі з товстим дном або глибокому сотейнику розігріваємо рослинну олію без запаху, викладаємо туди нарізану цибулю і пасеруємо її до прозорого стану (близько 7 хвилин).

Потім додаємо терту моркву і тушкуємо, помішуючи, ще 12 хвилин, щоб вона стала м'якою. Слідом висипаємо в каструлю кубики кабачків, перемішуємо, тримаємо ще 1-2 хвилини на плиті. Додаємо відварені гриби та зелень петрушки.

Солимо, перчимо, щільно закриваємо кришкою і готуємо 30-35 хвилин. Після такого приготування під закритою кришкою водянисті кабачки повинні значно зменшитися в обсязі.

Знімаємо кришку та готуємо ще 5-7 хвилин до повного випаровування вологи.

Стерилізуємо банки та кришки. Промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою або рідким миючим засобом. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), робити це краще в мікрохвильовій печі: наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність. Чекаємо на 5-7 хвилин, потім акуратно дістаємо. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо близько 5-10 хвилин у каструлі з водою.

Розкладаємо готовий салат у стерильні банки, накриваємо, але не закручуємо кришками.

Виставляємо банки із салатом у велику каструлю на плиті, на дно якої необхідно покласти рушник. Заливаємо гарячою водою на три чверті висоти банок та стерилізуємо приблизно 20 хвилин. Потім щільно закриваємо кришками і перевертаємо догори дном до повного остигання, накривши махровим рушником або ковдрою.

Зберігати салат із кабачків із грибами найкраще у темному прохолодному місці – у холодильнику чи льоху.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Подарунок для тещі: астрологи назвали найкращих зятів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали найкращих зятів за гороскопом - у списку опинилися Козероги, Раки, Терези, Тельці та Риби

Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці

Як у домашніх умовах зробити заварний крем на основі молока, яєць та кукурудзяного крохмалю, яким можна змащувати коржі Наполеона

Стильний хіт 2024 року: який фасон курток став фаворитом серед модниць

Навесні 2024 року справжнім хітом стали куртки бомбери кольору хакі - які фасони актуальні та з чим їх носити