Лайм

Як приготувати ситний Яворівський пиріг з гречкою: традиційний рецепт

Поекспериментуйте на кухні!

Якщо ви чи ваші рідні у числі тих, хто полюбляє солоні пироги, то наступні рецепти саме для вас. Раніше ми розповідали, як спекти осетинський пиріг із картоплею та сиром – його смак вас приємно здивує. Цього разу theLime поділиться рецептом традиційної української страви, головні компоненти якої - гречка та картопля. Тому якщо на вашій кухні є ці інгредієнти, сміливо починайте готувати.

Фото: Pinterest

Для тіста візьміть: борошно 500 грам, вода 1 стакан, дріжджі живі 30 грам, сіль 3 ч.л, цукор 1/2 ч.л, олія 20 грам, яйця 1 шт. Для начинки знадобиться: картопля 2 кг, гречка 250 грам, цибуля 1-2 шт, олія, сіль, перець.

Приготуваня: в теплій воді розводимо дріжджі, додаємо сіль, цукор та 1/2 яйця. Додаємо борошно, олію та замішуємо тісто. Накриваємо його рушником та ставимо в тепле місце, щоб підійшло.

Тим часом робимо начинку: чистимо та варимо картоплю, цибулю нарізаємо та робимо зажарку. Гречку обов’язково запарюємо кипятком - щоб не розпався пиріг. Змащуємо деко та викладаємо тісто. Розминаємо картоплю та додаємо спеції, зажарку і гречку. Перемішуємо та викладаємо на тісто. Сформований пиріг змазуємо яйцем та ставимо в розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування - 60 хвилин. Смачного!

Фото: Pinterest

Яворівський пиріг зазвичай прийнято подавати із борщем, червоним або білим на заквасці, з грибною мачанкою, до холодцю чи буряків із хроном, з кислим молоком та сметаною. У піст страву готують без яєць та кладуть у начинку смажену на олії цибулю.

  • Зробіть вдома пиріг з м'ясом та грибами. Порадуйте близьких смачною випічкою!
  • Також приготуйте спіральний пиріг з овочами і сиром. Подивіться тут, як приготувати оригінальну страву для всієї родини.

Найцікавіші історії та новини дня тепер уTelegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Незважаючи на тривожні сигнали: які знаки Зодіаку намагаються змінити свого партнера

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які у стосунках намагаються змінити своїх коханих - у списку опинилися Овни, Терези, Діви, Риби

Як зробити стильні крашанки на Великдень: спосіб з каркаде і золотим кандурином

Як у домашніх умовах оригінально пофарбувати яйця за допомогою чаю каркаде та золотого кандурину, щоб здивувати всіх на Великдень  

Огірки садять наприкінці квітня – на початку травня: найкращі дати за місячним календарем

Коли сіяти насіння огірків у відритий ґрунт, як правильно підібрати ділянку, а також які дні будуть сприятливими за місячним календарем