Лайм

Як зробити білий соус для піци: топ-3 простих рецепти

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожна господиня прагне готувати для своєї сім'ї лише корисні страви, але іноді хочеться побалувати близьких популярними стравами з фаст-фуду. І якщо ви вже робили домашню піцу без дріжджів чи сирну на лаваші, цього разу приготуйте цю страву з білим соусом замість традиційного. theLime підібрав три перевірені рецепти.

На основі молока

Інгредієнти: масло вершкове (50 г), часник (3 зубчики), борошно пшеничне (3 ст. л.), молоко (200 мл), сіль (щіпка), перець чорний мелений (за смаком), пармезан (100 г).

Приготування:

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем.

У невеликій каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо нарізаний часник. Прогріваємо приблизно 1 хвилину, додаємо борошно і перемішуємо вінчиком. Коли маса стане однорідною, поступово вводимо молоко.

Продовжуючи перемішувати, додаємо перець, сіль, варимо на слабкому вогні до загустіння. Наприкінці тремо у білий соус пармезан. Перемішуємо та знімаємо з плити.

Це рецепт класичного білого соусу, який підійде до піци із будь-якою начинкою.

Фото: pinterest.com

На основі сметани

Інгредієнти: сметана (100 г), майонез (2 ст. л.), часник (3 зубчики), сушений базилік (1 ч. л.), твердий сир (100 г), сіль, перець.

Приготування:

Часник очищаємо, споліскуємо у воді, витираємо. Пропускаємо його через прес або дрібно рубаємо ножем. Твердий сир тремо на дрібній терці.

Сметану та майонез збиваємо за допомогою вінчика у глибокому посуді. Додаємо сіль, перець та сушений базилік за смаком, перемішуємо, потім – часник та натертий сир. Знову перемішуємо та подаємо до столу.

Такий соус відмінно доповнить піцу з рибною, грибною чи овочевою начинкою.

Фото: pinterest.com

На основі майонезу

Інгредієнти: майонез (2 ст. л.), вершки 30% (2 ст. л.), часник (2 зубчики), гірчиця (1 ч. л.), сік лимона (1 ст. л.), сіль, перець.

Приготування:

Часник очищаємо, миємо, нарізаємо або пропускаємо через прес. Лимон промиваємо та вичавлюємо з нього 1 ст. л. соку.

У глибокій піалі змішуємо майонез та лимонний сік, додаємо гірчицю та подрібнений часник, ретельно перемішуємо. В отриману масу вливаємо вершки, солимо і перчимо за смаком, перемішуємо.

Такий соус доповнить смак піци з грибами, креветками та куркою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Что делать с бледной рассадой перца и баклажанов: поможет простая подкормка

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї  

Коли закладати картоплю на пророщування і як це робити: корисні поради городникам

Для чого потрібно закладати картоплю на пророщування, коли це робити, а також у яких умовах та в якій тарі пророщувати бульби