Лайм

Що робити, якщо після прання пуховика наповнювач збився в грудки: поради та лайфхаки

Головне – не панікувати

В осінньому гардеробі кожної дівчини можна знайти класичне пальто, коротку куртку і, звичайно ж, пуховик для більш прохолодних днів і дощової погоди. Саме така модель верхнього одягу вважається найбільш практичною, її можна легко випрати та висушити навіть у домашніх умовах. Але що робити, якщо після прання наповнювач збився в грудки, і куртка виглядає непривабливо? theLime ділиться простими лайфхаками, як виправити таку помилку.

На сьогоднішній день пуховиком називають будь-яку куртку, при цьому всередині можуть бути як натуральні наповнювачі (пух та перо), так і штучні (ватин, синтепон, холофайбер, ізософт та інші).

Фото: pinterest.com

Що робити, якщо пух чи перо збилися в грудки?

1. Дочекатися, поки річ висохне, а потім відправити її в пральну машинку, включити віджим не менше 800 оборотів, а також покласти всередину 2-3 тенісних м'яча – це необхідно для того, щоб розбити грудки пуху під час прання.

2. Випраний пуховик необхідно декілька разів струснути під час сушки, щоб пір'я та пух рівномірно розподілилися усередині виробу.

3. Можна також постаратися акуратно "вибити" куртку за допомогою качалки, ракетки для бадмінтону, палиці від швабри. Пуховик повинен бути повністю або майже висушеним, його потрібно повісити на плічка і приступати до процедури.

4. Невеликі грудки, що залишилися, можна розім'яти пощипуючими рухами рук.

Фото: pinterest.com

Що робити, якщо штучний наповнювач (синтепон) збився в грудки?

1. Необхідно знову випрати пуховик. Вибираємо делікатний режим, а також кладемо в барабан кілька тенісних м'ячів, спеціальних кульок для прання чи гумових іграшок.

2. Розбити грудки наповнювача можна також за допомогою пилососа. Вмикаємо його на середню потужність, знімаємо насадку і в горизонтальному положенні проходимось шлангом у проблемних місцях.

3. Також можна спробувати метод вибивання. Для цього підійдуть качалка, ракетка для бадмінтону, палиця від швабри або спеціальна вибивалка для килимів. Однак тут важливо не перестаратися, щоб не пошкодити куртку.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Велика втрата: Приходько розповіла про трагедію у Трускавці та назвала причину смерті менеджера

Анастасія Приходько прокоментувала смерть менеджера Григорія Красницького - чоловік помер на концерті співачки внаслідок інфаркту

Соломія Вітвіцька зворушливо привітала коханого з новим званням у ЗСУ і показала його фото

Українська телеведуча Соломія Вітвіцька опублікувала нове фото свого коханого-військового Олексія Ситайла та розповіла про його нове звання у ЗСУ

Олександр Положинський натякнув на проблеми зі здоров'ям і налякав фанатів виглядом своїх очей

Український музикант і військовослужбовець Олександр Положинський показав фото з катетером у руці та зіницями різного розміру, налякавши шанувальників